Mansur Yavaş'tan öğrencilere bir destek daha!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenciler için sağladığı birçok imkanın yanında şimdi de hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarını öğrencilerle buluşturuyor.​
Ankara Masası
|
17 Ekim 2021, Pazar - 13:54
Mansur Yavaş'tan öğrencilere bir destek daha!

Ankara’ya üniversiteyi okumaya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencileri şefkat evleri ile kiralanan otel ve yurtlara yerleştiren, ev sahipleri ile öğrenciler arasında kiralık ev portalı oluşturan Yavaş, bir yandan da hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarını öğrencilerle buluşturuyor.  

Mehmet Yaşar Hacıoğlu isimli bir hayırsever, Çubuk Güldarpı Mahallesi’nde yer alan 7 dönümlük arazisinde yetiştirdiği elma ve armutları, Ankara’ya okumak için gelen öğrencilere dağıtmaları için Büyükşehir Belediyesine bağışladı.   

Ankara'da İyilik hasadı  

ATA Tohum Derneği gönüllüleri, Büyükşehir ekipleri ile birlikte “iyilik hasadı” adı verdikleri etkinlikle bu meyveleri topladı.

Sosyal adalet konusunda herkese daha adil davrandığına inandığı için arazisinin kapılarını Büyükşehir Belediyesine açtığını belirten Hacıoğlu, "Bu vatan hepimizin. İmkanı olan herkes, gücü oranında ülkeye geri vermek zorunda. Bizden öncekiler bize verdi. Onlar bizim için kefensiz yatıyorlar. Biz de onların çocuklarına yapabildiğimiz kadar vermek zorundayız. Vatandaş olarak ben buna inanıyorum. Herkesin bu toplumsal dayanışmaya katılması gerekir. Aç insanın olmaması lazım." dedi.

" Başkent’te tarımsal faaliyetleri gençlerle buluşturmayı da amaçlıyoruz" 

Kırsal kalkınmaya destek olabilecek üniversite öğrencilerinin, modern ve bilimsel metotlar kullanarak tarımla uğraşmalarını teşvik ettiklerini vurgulayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün de, “iyilik hasadı” na katıldı.

Ankara’daki 17 üniversiteden gönüllü öğrencilerin oluşturduğu ATA Tohum Derneği üyeleriyle meyve topladıklarını belirten Tüzün, "Tarım gönüllüsü arkadaşlarımızla hayırsever vatandaşlarımızın arazilerinde meyve topluyoruz. Başkent’te tarımsal faaliyetleri gençlerle buluşturmayı da amaçlıyoruz. Bu topladığımız meyveleri Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencileri konuk ettiğimiz misafirhanelerde dağıtacağız. ‘Ankara’ya hoş geldiniz’ diyerek üniversite öğrencilerine bu meyveleri bir hediye olarak göndereceğiz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1064262/mansur-yavastan-ogrencilere-bir-destek-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.