Bakan Soylu: HDP artık bitik bir partidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Herkesin adresi belli. FETÖ’ye operasyon yapıyoruz sesi İYİ Parti'den, PKK’ya operasyon yapıyoruz sesi HDP’den, polisimiz DHKP-C’ye operasyon yaptı sesi CHP’den geldi'' dedi.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2021, Pazar - 21:46
Bakan Soylu: HDP artık bitik bir partidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Tunceli'de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Orta Doğu'yu bataklığa çevirmeye çalışanlara karşı iradesini ortaya koyduğunu belirten Bakan Soylu, ''Siyaset budur siyaset karavana atmak değildir. Siyaset iş, sevgi kardeşlik ve geleceğe ümit taşımaktır. Biz içeride CHP’nin düşük laf cambazlıklarına takılırsak HDP’nin savurduğu boş tehditlere kibirli söylemlerine laf yetiştirmeyle uğraşırsak, biz hala göç üzerinden fitne üretmeye çalışan ekranlarda her akşam başka bir yalan pazarlayanlarla uğraşırsak hem 2023 hedeflerimize hem Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti'nin ve bu milletin 19 yıllık emeğine yazık ederiz. Asla unutmayın biz savunmada sorguda cevap verme sırasında değiliz. Bu millete yepyeni bir heyecan vermemiz lazım. Tunceli’yi, Pülümür’ü turizm merkezi haline getirme hedeflerimizi anlatmamız lazım. Biz sağa sola bakıp kim ne diyor diye aval aval gezinmiyoruz, biz işimize bakıyoruz'' diye konuştu.

"HDP artık bitik bir partidir"

Bu milleti, 40 yıldır PKK ile oyalayanlara ve hala utanmadan sıkılmadan İmralı’yı adres gösterenlere karşı HDP'nin artık bitik bir parti ve bitik bir örgüt olduğunu dile getiren Bakan Soylu, ''Artık biz işimize bakacağız. HDP’nin de PKK’nın da kirli fantezilerine evlatlarımızı kurban vermeyeceğiz. Evlatlarımızı doktor, mühendis yapmaya bakacağız diye her birimizin haykırması lazım. Yıllarca çok acı ve acı bedeller ödedik. Çektiğimiz fakirlik ayrı sağ sol kavgalarında anarşi ve terör olaylarında kaybettiğimiz gençlerimiz ayrı, hapiste çürüyen ezilen gençlerimiz ayrı yıllardır mazlum coğrafyalara el uzatamayışımız ayrı, inancımız ve kardeşliğimizin maruz kaldığı saldırılar hepsi ayrı bir dertti. Bu terörün maliyeti elbette ki bu ülkede bizim daha ileri ve daha güçlü adımlar atmamızı engellemiştir. Unutmayın ki bunun maliyetinde sadece harcanan para yoktur. Ya bizi geri bırakmanın maliyeti bu miktarı da elbette ki dahil etmek lazım. Türkiye’nin uzun yıllar kişi başı milli gelirini 3 bin 400 doların üzerine atamaması bu hesaba dahil değildir. Bize bazen dudak büküyorlar. Sürekli vesayet diyorsunuz nerede bu vesayet diyorlar işte vesayet buradadır. Türkiye’nin 27 Mayıstan sonra ayağına vurulan prangadadır. AK Parti’nin 2002’de kırmaya başladığı ve FETÖ ile beraber PKK ile beraber kırıp attığı Cumhurbaşkanlığı hükümet modeliyle birlikte tarihe gömdüğü vesayet budur. Bugün birilerinin iktidar ve oy hesabıyla geri getirmek istediği sistem aslında bu vesayetin ta kendisidir. Bu mütemmimleri de bu vesayete yaslayıp onun sahiplerine sadakatle hizmet edip yükselmesinin hevesindedir. Bunların her birinin bir efendisi vardır. Kiminin efendisi Kandil kimisinin Pensilvanya kimisinin de kayıtsız şartsız taptıkları kendilerine pusula belirledikleri batıdır'' şeklinde konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1064860/bakan-soylu-hdp-artik-bitik-bir-partidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.