10 Büyükelçilikten Osman Kavala çağrısı

ABD başta olmak üzere Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliği, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2021, Pazartesi - 21:15
10 Büyükelçilikten Osman Kavala çağrısı

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yayımlanan ve 10 büyükelçiliğin imzasının bulunduğu yazılı açıklamada Osman Kavala'nın serbest bırakılması istendi.

Dört yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararları doğrultusunda serbest bırakılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Osman Kavala'nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

"Bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız"

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1066886/10-buyukelcilikten-osman-kavala-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.