Irak, S-300 istiyor

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 11:43
Irak, S-300 istiyor

Irak, Rusya'dan hava savunma sistemi almak istiyor.

Irak, ABD tarafından hava savunma sistemi sağlanmadığı takdirde Rusya'dan S-300 veya S-400 hava savunma sistemi satın alacağını bildirdi.
Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza el-Haydar yaptığı açıklamada, ülkesinin egemenliği ve hava sahasındaki ihlallere karşı hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

El-Haydar, ABD tarafından temin edilen hava savunma sisteminin devre dışı olduğunu belirtti. Rus yapımı sisteminin menzilinin sadece 20 kilometre olduğuna işaret eden el-Haydar, bu sisteminin de kullanılır durumda olmadığını ifade etti. Muhammed Rıza el-Haydar, ülkesi için hava savunma sistemi temin etmemesi durumunda Irak'ın olası dış saldırılardan korunması amacıyla Rusya'dan S-300 veya S-400 hava savunma sistemi satın alınacağını bildirdi. Öte yandan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu tarafından daha önce yapılan açıklamada, Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminin satın alınması konusunda Moskova ile müzakerelerin başlatıldığı duyurulmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10672/irak-s-300-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.