Altındağ'da engelliler için 'E-KPSS' hazırlık kursu

Altındağ Belediyesi, engeli ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle kursa gidemeyen engelli bireyler için ilçede E-KPSS Hazırlık Kursu başlatıyor.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2021, Salı - 14:46
Altındağ'da engelliler için 'E-KPSS' hazırlık kursu

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatlarıyla Altındağ'da engelli memur adayları için kurslar başlıyor. Memur olmak isteyen ancak engeli ya da maddi imkansızlıklar sebebiyle kursa gidemeyen memur adaylarına büyük kolaylık sağlayacak E-KPSS hazırlık kurslarında başvuru ve kayıt süreci başladı.

Kayıt işlemlerinin ardından kursiyerler, engel durumlarına göre gruplandırılacak. Kurslara, Altındağ'da ikamet eden, en az yüzde 40 ve üzeri engeli olan, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecek. Ali Ersoy Gençlik Merkezi, Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, Karapürçek-2 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile Örnek Engelsiz Destek Merkezinde verilecek kurslar, haftada 3 gün 09:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

"Çünkü engelleri aşmak bizim işimiz" 

E-KPSS Hazırlık Kursuna Altındağ’da ikamet eden engelli vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyleyen Başkan Asım Balcı, "Altındağ'da yaşayan engelli kardeşlerimizden bu konuda çok yoğun bir talep vardı. Kimisi engeli nedeniyle, kimisi ise imkanları olmadığı için kursa gidemiyor ve kaynaklardan faydalanamıyordu. Altındağ'da engelleri aşacağımıza söz vermiştik. Aynen söz verdiğimiz gibi, bu engeli de aşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü engelleri aşmak bizim işimiz" şeklinde konuştu.

Başkan Balcı, "İlçemizde memur olma hayali kuran engelli vatandaşlarımızı bu kurslardan faydalanmaya davet ediyorum. Kurslardan faydalanmak isteyenler, mahallelerinde bulunan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi'ne giderek bilgi alabilirler." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1068530/altindagda-engelliler-icin-e-kpss-hazirlik-kursu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.