Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç açıklaması

Bülent Arınç'ın "CHP'nin oyları artıyor ve artacak." şeklindeki sözleri sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güzel bir şey. Zaten hayatın bir gerçeği. Bülent Arınç da gerçeği görüyor." dedi.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2021, Çarşamba - 14:11
Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Osman Kavala çağrısı

10 büyükelçiliğin, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrısı sorulan Akşener, "Osman Kavala sizin görüşünüze göre SOROS’cu. Soros’ta masaya kim oturdu. Sayın Kılıçdaroğlu ve ben değil. Büyükelçilerin böyle bir talepte bulunmasını doğru bulmuyoruz. Böyle taleplere yol açacak olayların yaşanmasını da doğru bulmuyoruz. Rahip Bronsun tipi olayların yaşanmasına engel olunmalıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, " Bir ülkenin itibarı imza attığı sözleşmenin arkasında durmaktır. Türkiye’nin itibarının her sahada korunmasını isteriz. Türkiye bir hukuk ülkesiyle bu çerçevede hareket etmesi lazım. Türkiye’ye dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi doğru bulmayız. Ama dışarıdan müdahaleye kapı açacak bir yönetimi de kabul etmeyiz. Geldiğimiz nokta maalesef üzücü bir nokta." şeklinde konuştu.

TÜSİAD toplantısındaki mesajlar

TÜSİAD toplantısındaki laiklik açıklamaları hatırlatılan Akşener, "Laiklik bir hukuk kuralıdır. O ülkenin kanunlarının ilahi vahye göre mi olacak yoksa insanlar için mi hazırlanacak buna karar veren bir hukuk terimidir. Bugüne kadar siyasetçiler, din adamları konuştu ama hukukçuların konuştuğu görülmedi. Ortadan kayboldu gitti. 21. Yüzyılın yeni değer setlerine uygun bir kanun anlayışının ortaya konulması gerekiyor. İş adamları açısından laikliğin önemi hukuk açısından önemli. Ekonominin patronu güvendir, bunun anahtarı da hukukun üstünlüğüdür. Laikliğin değeri bu günlerde daha iyi anlaşılıyor. Laikliğin ne olduğunun bir türlü anlaşılamadığını da anlatmak isterim." dedi. 

Kılıçdaroğlu ise "TÜSİAD ve TÜSİAD başkanı hiç üzülmesin. Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını gireceğiz. Bu konuda kararlıyız" şeklinde konuştu.

Kandemir'in tebdil-i kıyafet açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'ın "Vatandaşlarımız arasında dolaşan tebdil-i kıyafet ekiplerimiz üzerinden ciddi bir çalışma yürütüyor, raporluyor ve Genel Başkanımıza arz ediyoruz" sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Ekonominin durumu bilmek için tedbiri kıyafetle gezmeye gerek var mı? Gazete okumuyorlar mı gerçeği görmüyorlar mı? Sadece havuz medyasının yayınlarını mı izliyorlar? Gerçeği nasıl görmüyorlar? Tedbiri kıyafet gezmek nedir, kaçıncı yüzyılda yaşıyor bunlar?" ifadelerini kullandı.

Akşener de "AK Parti yöneticisi ve mensubu olarak vatandaşın içinde gezememe korkusu tedbiri kıyafet gezmenin anlamı budur." diye konuştu.

Bülent Arınç'ın "CHP'nin oyları artıyor ve artacak." şeklindeki sözleri de sorulan CHP Kılıçdaroğlu, "Sayın Arınç'ın CHP'nin oyları artacak önümüzdeki süreç içinde diye bir ifadede bulunması, güzel bir şey. Zaten hayatın bir gerçeği. Gerçeği sayın Bülent Arınç da görüyor. Gördüğü için de çok mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1069993/kilicdaroglundan-bulent-arinc-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.