Yeni Ankara Fontu geliyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın yıpranan ve görüntü kirliliği oluşturan Cadde ve Sokak Tabelaları, Bina Kapı Numaraları, Mimari Tanıtım Tabelalar da yenileme çalışmalarına başladı.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2021, Perşembe - 12:21
Yeni Ankara Fontu geliyor...

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in kendine özgü değerlerini korumak ve reklam tabelaları ile totemlerinin yarattığı kirliliği ortadan kaldırmak için harekete geçti. Zabıta Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi tarafından düzenlenen cadde ve sokak tabelaları, bina kapı numaraları, mimari tanıtım tabelaları için  "Özgün Yazı Tipi Ulusal Tasarım Yarışması" sonucunda seçilen üç proje için anket çalışması düzenlendi.  

Başkentliler tarafından Başkent Mobil üzerinden yapılan oylama sonucunda seçilen kırmızı ağırlıklı beyaz yazılı ve siyah şerit tasarımlı yeni Ankara Fontu, cadde ve sokak levhaları ile bina numaralarında uygulanmaya başlandı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri tasarruf anlayışı doğrultusunda yeni Ankara Fontu tasarımı için eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan levha ve bina numaralarını geri dönüştürerek maliyeti de yarı yarıya düşürüyor.   

Ekonomik ömrünü tamamlamış tabelaların adet maliyeti 80 TL iken, atölyede geri dönüştürülen tabelalar sayesinde yeni tabelaların maliyetini 40-50 TL’ye mal eden Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri, günlük ortalama 500 adet tabela basımı gerçekleştiriyor.

İlk etapta Ulus ve Atakule arasında belirlenen Ankara’nın en işlek 172 cadde ve sokak tabelası ile bina numara levhalarının montaj işlemine başlanırken, Fen İşleri Daire Başkanlığının kendi atölyesindeki UV Baskı Makinesi ile hazırlanan levhaların 2 ay içerisinde bu noktalara yerleştirilmesi hedefleniyor.  

Anıtkabir’in kitabeleri ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Barın ile Ressam-Hattat Etem Çalışkan tarafından kullanılan fonttan esinlenerek tasarlanan Ankara Fontu’nu yeni tabela ve bina numaralarında ilk kez gören Başkentliler de beğenilerini dile getirdiler. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1071286/yeni-ankara-fontu-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
beypazarı
21 Ekim 2021, 16:45
her şeyden tasarruf eden başkan tabelaları durduk yere niye değiştirdi acaba.. enteresan, 'ucuza imal ettik' lafının altından hangi yandaş çıkar??