Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'a: Zavallı bir mitomani hastası

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'a yönelik olarak, "Aynada başkasını gördüğünü sanan zavallı bir mitomani hastası." dedi.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2021, Perşembe - 13:15
Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'a: Zavallı bir mitomani hastası

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında anlattığı fıkra yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkisine dair konuşmak istemeyen Arınç'ın anlattığı fıkra AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ın tepkisine yol açtı. 

"Kodese tıkacağını düşünüyorsanız o partide kalmazsanız"

Tayyar sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında " Bir parti çatısı altındaysanız özgürlüğünüz disiplin kurallarıyla sınırlıdır. Parti disiplini içinde yapıcı eleştiri, meşrudur, demokratiktir. Kimi zaman sınırlar da zorlanabilir. Ama liderinize güvenmiyorsanız, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsanız, o partide kalmazsanız." dedi.

"Kelamını para için satan bukalemun tiplerden değilim"

Söz konusu çıkış ardından yazılı açıklama yapan Arınç, isim vermeden Tayyar'a yüklendi.

Bazı kişilerin kendisini korkaklıkla suçladığını belirten Arınç, "Televizyonlarda ve gazetelerde boy gösteren kıymeti kendinden menkul sözde siyasetçi ve gazeteciler türedi." değerlendirmesinde buldu.

Arınç, "Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi, kalemini ve kelamını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım." diye ekledi.

"Kurulacak çok cümle var ama..."

Karşılıklı atışmalar ardından gözlerin çevrildiği Tayyar ise sessizliğini sosyal medya hesabından bozdu. AK Partili isim, "Kurulacak çok cümle var ama kelime israfına değmez. Aynada başkasını gördüğünü sanan zavallı bir mitomani hastası. Artık benim değil psikiyatrinin konusu. Rabbim şifasını versin." paylaşımında bulundu.

Katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  çalışmalarını konuşmak istemediğine dair esprili bir açıklama yapan Arınç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme. Adam Rize’de bir suç işlemiş de İstanbul’a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon’un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın. Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… Gel bakalım İstanbul’a doğru falan… O fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu. Artık İstanbul’a gelemeyince iki saat boyunca, yav sadede gel… Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız demiş adam…” 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1071503/samil-tayyardan-bulent-arinca-zavalli-bir-mitomani-hastasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.