FATF, Türkiye'yi gri listeye aldı

Türkiye, FATF tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı gerekçesiyle "gri liste"ye alındı.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2021, Perşembe - 19:46
FATF, Türkiye'yi gri listeye aldı

Malî Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı Marcus Pleyer bugün Paris’te gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye’nin ‘Gri Liste’ye alındığını açıkladı.

FATF,  Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda ‘yeterince çaba göstermeyen’ ülke olarak değerlendirdi.

‘Gri liste’ olarak da bilinen bu grubun içerisinde Arnavutluk, Fas, Suriye, Güney Sudan ve Yemen gibi ülkeler bulunuyor.

Gri liste ne anlama geliyor?

FATF’in kendi sitesindeki tanıma göre, gri liste aslında kapsadığı ülkelerin artırılmış bir izlemeye tabi olmasını öngörüyor. FATF, gri listeye alınan bir ülkenin stratejik eksikliklerini belirlenen zamanda giderme taahhütünde bulunduğunu belirtiyor.

FATF, 1989 yılında kara para aklama, terörün finansmanı ve uluslararası finansal sistemin bütünlüğüne yönelik diğer benzer tehditlerle mücadele etmek amacıyla kuruldu.

Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu FATF, her yıl yaptığı değerlendirme toplantılarında kara paranın aklanması, terör finansmanının engellenmesi alanındaki tabloyu paylaşıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1073089/fatf-turkiyeyi-gri-listeye-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.