Şamil Tayyar'dan kur tepkisi! 'Açıklaması olmalı'

Merkez Bankası'nın dün aldığı faiz indirimi kararının ardından tarihi rekor yenileyen dolar kurunda artış sürerken, hem muhalefetten hem de hükümet tarafından çeşitli tepkiler gelmeye devam ediyor. Kurdaki hareketliliğe dikkat çeken son tepki ise AK Parti 24, 25, 26. Dönem Gaziantep Milletvekili ve MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, 'Ekonomi yönetiminin uyguladığı yüksek kur politikasının mutlaka bir izahı olsa gerek. Toplum tepkili, zihinler karışık.' dedi.
Samet Dirican
|
22 Ekim 2021, Cuma - 13:36
Şamil Tayyar'dan kur tepkisi! 'Açıklaması olmalı'

AK Parti 24, 25, 26. Dönem Gaziantep Milletvekili ve MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan dolar kurunun alınan kararlar sonrası tarihi seviyelere yükselmesiyle birlikte ekonomi yönetimine tepki geldi.

Yüksek kur politikası için bir açıklama yapılması gerektiğini vurgulayan Şamil Tayyar sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

'Ekonomi yönetiminin uyguladığı yüksek kur politikasının mutlaka bir izahı olsa gerek. Toplum tepkili, zihinler karışık. O halde politikanın mimarları, kamuoyunu ayrıntılı şekilde aydınlatmalı, güven vermeli, umutlandırmalıdır. Buna fazlasıyla ihtiyacımız var.'

Mehmet Metiner'den 'Sistemler din değildir' eleştirisi

Şamil Tayyar'ın açıklamalarının ardından; 24. Dönem Adıyaman, 25. ve 26. Dönem İstanbul AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak Köşe Yazarı Mehmet Metiner'den de sistem eleştirisi geldi.

Sistemlerin din olmadığını belirten Mehmet Metiner 'Sistemler tabu değildir. Sistemler tapılacak put değildir. Bizler kendi helvasından put yapıp ona tapan cahiliye insanları değiliz. Sistemleri din yerine koyup tartışma dışı bırakanlara acınır. Değişimciyiz deyip statükoculuk yapanlara ise şaşılır.' diyerek tepkisini gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1073868/samil-tayyardan-kur-tepkisi-aciklamasi-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.