Sincan Belediyesinden çevre hassasiyeti

Sincan Belediyesi, büyük bir alana kurduğu eko çiftlik ile geri dönüşüm çalışmalarında öncü oluyor. Ağaçlandırma çalışmaları ile yeşil alan sayısını arttıran Sincan, Temiz enerji kullanımı ile de çevre hassasiyetini sürdürüyor.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2021, Cuma - 14:16
Sincan Belediyesinden çevre hassasiyeti

Sincan Belediyesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak, iklim değişikliğine karşı kapasitesini artırmak ve farkındalığını ortaya çıkarmak için çalışmalarında çevre hassasiyetine  önem veriyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaptığı açıklamada önceliklerinin çevre duyarlılığı olduğunu vurguladı, "Sincan kütüphaneler şehri haline geldi. Kültür- sanat yatırımlarımız, sportif tesislerimizi var ama Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak bizim gündemimizin hep birinci sırasında yer alıyor. "diye konuştu.

Sincan’da Çöp Yok! Her Şey Geri Dönüşümde

"Sincan sıfır atıkla özdeşleşti" diyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Sincanlıların da sıfır atık konusunda bilinçlendiğine dikkati çekti, "2 yılda 120 bin kişiye eğitim verdik. Bu eğitimlerle Sincan’da kişi başına 1200 gram olan atık miktarını 800 grama düşürdük. Bu şu anlama geliyor; Sincan nüfusu 600 bin civarında yani 200 bin kişi artık hiç atık çıkarmıyor." dedi.

Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ile Atıklar Çöp Olmaktan Çıkıyor

Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’ni de anlatan Başkan Ercan," Eko çiftlik kendi içinde biyolojik döngüyü de barındıran bir eko sistem. Orda alabalık çiftliğinden biyogaz üretimine kadar, kurtçuk solucan üretiminden sokak hayvanları için yaş mama, kompost üretimine kadar birçok ünite var. Geri dönüşümden oyun grubu yaptığımız açık hava geri dönüşüm müzemiz var. Gübre üretimi ile başladık. Şimdi sokak hayvanlarımız için çok zengin içerikli mama üretimi de yapıyoruz. Et atıkları, marketler, pazarlardan organik atıkları topluyoruz. Gıda mühendisleri ve veterinerler eşliğinde hayvanların cinsiyetine, hastalık durumuna özelliklerine göre uygun mamayı üretiyoruz." dedi.

Sincan Belediyesi Güneş Enerji Sisteminden Yararlanıyor

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırmasını sağlamaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Sincan Belediyesi belediyenin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak şekilde güneş enerji sisteminden yararlanıyor. Başkan Ercan, "Biz şu anda belediye ihtiyacımızı karşılayacak şekilde güneş enerji sistemimizi kurduk. Kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Sincan’da dünyanın en büyük panel entegre tesis fabrikamız var, tabi onlarla da bu konuda birlikte proje yürütüyoruz." açıklamalarında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1073918/sincan-belediyesinden-cevre-hassasiyeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.