Babüroğlu: Türkiye NATO'dan dışlanabilir

Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, "ABD, Türkiye'yi eski dönemde olduğu gibi stratejik bir aktör olarak görmüyor. Böyle devam ederse Türkiye'nin NATO'dan dışlanma süreci başlayacaktır." dedi.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2021, Cuma - 15:05
Babüroğlu: Türkiye NATO'dan dışlanabilir

Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısı, ABD'nin F-16 teklifi ve olası Suriye operasyonuna yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Babüroğlu, Osman Kavala çağrısını doğru bulmadığını ancak büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesinin gerginliği artıracağını söyledi. Babüroğlu, Türkiye'nin böyle bir adım atması durumunda ABD Başkanı Biden'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini belirtti. 

"ABD, F-16'ları da vermez"

S-400 gerekçesi nedeniyle F-35 vermeyen ABD'nin F-16 konusunda da adım atmayacağını savunan Babüroğlu, " ABD'nin kongre engeli nedeniyle bunu da vermeyeceğini düşünüyorum." dedi.

"Türkiye'nin NATO'dan dışlanma süreci başlayabilir" 

ABD'nin Türkiye'yi eski dönemdeki gibi stratejik bir aktör olarak görmediğini vurgulayan Babüroğlu, "Şu anda gözden çıkaracak bir durumda değil ama böyle devam ederse Türkiye'nin NATO'dan dışlanma süreci başlayacaktır. ABD, NATO sınırlarını Yunanistan'ın doğusundan çizmeye başlayacaktır." ifadesini kullandı. 

Olası Suriye operasyonuna yönelik açıklamalarda da bulunan Babüroğlu, Şam yönetimi ile işbirliği yapılmasının ve Rusya ile koordine olunmasının önemine dikkat çekti.

Babüroğlu, operasyonun geciktiğini ekledi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1074011/baburoglu-turkiye-natodan-dislanabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.