Yenimahalle'deki MİT binası için onay çıktı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan MİT Başkanlığı yerleşkesinin Adalet Sarayı olması için hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı.
Ankara Masası
|
22 Ekim 2021, Cuma - 16:53
Yenimahalle'deki MİT binası için onay çıktı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Osman Çiftliği Mahallesi'nde bulunan MİT Başkanlığı yerleşkesinin, Adalet Sarayı olması için hazırlanan imar planı değişikliğine onay çıktı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerleşkenin girişlerine asılan duyurularda "Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Orman Çiftliği Mahallesi 8532 ada 4 parsel numaralı taşınmazın "Resmi Kurum Alanı" (Adalet Sarayı) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9. Maddesi ve 1 Numaralı Cumhurbaşkanılığı Kararnamesi hükümleri uyarınca Bakanlığımızca re'sen onaylanmıştır" ifadeleri yer aldı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hukukçular Derneği'nin düzenlediği Adli Yıl Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada Ankara'da 6-7 ayrı adliyede hizmet verildiğini söylemişti.

Yıl sonuna kadar yeni adliyenin temelinin atılacağını aktaran Gül, "Mevcut Sıhhiye Adliyesi'nin sekiz katı büyüklüğünde, Ankara'daki tüm adliyelerin dört katı büyüklüğünde olacak şekilde Yenimahalle'de Ankara Adliyesi'nin inşallah temelini yıl sonuna varmadan atmış olacağız. Çok büyük bir proje, Türkiye'nin en büyük adliyesi olacak." ifadelerini kullanmıştı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1074321/yenimahalledeki-mit-binasi-icin-onay-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Nazmiye Sözüak
10 Mayıs 2023, 17:57
Bu karardan vazgeçildiği söyleniyor