Mamak Belediyesi'nden Şehitlik Pazarı açıklaması

Mamak Belediyesi, usül yönünden iptal edilen Şehitlik Pazarı'nın kaldırılması yönündeki kararın uygulanması için 1 aylık süre olduğuna dikkat çekerek "korsan tezgah" kuranlar hakkında cezai işlem uygulanacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2021, Cumartesi - 11:37
Mamak Belediyesi'nden Şehitlik Pazarı açıklaması

Mamak Belediyesi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan duyuruda, Şehitlik Pazarı'na yönelik son durum hakkında bilgi verilerek, pazarcılar "korsan tezgah" konusunda uyarıldı. 

Pazarın, mahalle halkının yoğun şikayetleri sonucu 8 Ocak 2021 tarihinde Belediye Meclis kararı ile iptal edildiğinin hatırlatıldığı duyuruda, Pazarcılar Odası'nın başvurusu üzerine mahkemenin kararı usül yönünden iptal ettiği belirtildi.  

"Mahkeme kararı 21 Ekim 2021 Perşembe günü Belediyemize tebliğ edilmiştir.
Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün, Mahkemenin verdiği kararı uygulamak için 1 aylık kanuni süresi vardır." ifadesini yer verilen duyuruda  "korsan tezgah" kuranlar hakkında cezai işlem uygulanacağını vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Saimekadın ile Balkiraz Mahallerinde, Esenler Sokakta ve çevre sokaklarda kurulan "Şehitlik Pazarı" özellikle pazar tezgahı kurulan sokaklardaki mahalle halkının yoğun şikayetleri sonucu 8 Ocak 2021 tarihinde alınan Belediye Meclis kararı ile iptal edilmiştir.

İptal edilen Şehitlik Pazarındaki tezgahı olan esnafların hepsine, yeni kurulan Kartaltepe Pazarında yer verilerek hakları korunmuştur.

Süreçte, Pazarcılar Odası, Şehitlik Pazarının kaldırılması kararını mahkemeye vermiştir.

Şehitlik Pazarının kaldırılması sürecinde kurulan komisyonun işleyiş şekli ile ilgili olarak mahkeme, Belediye Meclisinin, Şehitlik Pazarının kaldırılması kararını usül yönünden iptal etmiştir.

Mahkeme kararı 21 Ekim 2021 Perşembe günü Belediyemize tebliğ edilmiştir.
Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün, Mahkemenin verdiği kararı uygulamak için 1 aylık kanuni süresi vardır.

Bu süre zarfında, yeni komisyon toplanacak ve usül ile ilgili durumu düzelterek Şehitlik Pazarının kaldırılması yönündeki kararı yenileyecektir.

Bu süreçte, Esenler Sokakta ve çevre sokaklarda pazarcıların tezgah açması "Korsan Tezgah" hükmündedir ve yasa dışıdır.

İlgili sokaklarda," Korsan Tezgah" kuranlar hakkında tutanak tutularak gerekli cezai işlemler yapılacak ve devamında da kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde işlem yapılacaktır.

Pazarcı esnafımızın, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket edecek idarenin kararına uyması, aksi takdirde oluşacak durumdan sorumlu olduklarını bilmeleri bakımından bu duyuru yapılmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1074773/mamak-belediyesinden-sehitlik-pazari-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.