Ankaralılar'ın mesleki eğitim kurslarına yoğun ilgisi sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 7’den 70’e herkese açık olan mesleki eğitim kurslarında eğitim-öğretim dönemi başladı. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü iş birliği ile 171 branşta verilen ücretsiz ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’na Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2021, Cumartesi - 14:07
Ankaralılar'ın mesleki eğitim kurslarına yoğun ilgisi sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e herkese açık olan ücretsiz mesleki eğitim kurslarına kaldığı yerden devam ediyor.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğü iş birliği ile sürdürülen Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları’nda eğitim-öğretim dönemi yeniden başladı.

Meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi

Gazi Üniversitesi yerleşkesinde bulunan BELTEK’lerde, 171 farklı branşta her yaş ve meslek grubundan vatandaşlara mesleki ve teknik eğitim veriliyor. 

Başkentlilerin meslek sahibi olmak için yoğun ilgi gösterdiği kurslar; 2 aylık 72 saat ya da 3 aylık 108 saat olmak üzere iki farklı zaman diliminde gerçekleştiriliyor. 1 yıl boyunca devam eden kurslarda kursiyerlere 5 farklı kursa katılma imkanı da sağlanıyor.  Bu yıl ekim ayında başlayan ve hafta içi her gün 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenen kurslarda; 500’ü kadın, 900’ü erkek olmak üzere toplam bin 400 kursiyer eğitim görüyor.

Bilişimden matbaaya, tesisattan siber güvenliğe

Bilişim, Elektrik-Elektronik, Matbaa, İnşaat, Metal ve Makine Teknolojileri başta olmak üzere farklı branşlarda verilen eğitimlerde gelen yeni talepler de değerlendiriliyor. Öğretim üyeleri tarafından verilen kurslara katılanların, mesleki yeterlilik ve teknik donanım kazanarak meslek sahibi olmalarının sağlandığını belirten BELTEK Koordinatörü Prof. Dr. Musa Atar, şu bilgileri verdi:

"BELTEK kursları, Türkiye’nin en uzun sosyal sorumluluk projesidir. Kurslarımız hafta içi 18.00-21.00 saatleri arasında A grubu için Pazartesi-Çarşamba-Cuma, B grubu için Salı-Perşembe günleri olmak üzere 5 farklı zaman diliminde gerçekleştiriliyor. Kurslarımızı bitiren kursiyelerimize 2 belge veriyoruz. Başarılı olanları başarı belgesi ile ödüllendiyoruz. Bu belgeleri İngilizceye çevirerek, yurt dışına giden kursiyelerimize takdim ediyoruz."

‘beltek.gazi.edu.tr’ adresi üzerinden kurs başvurusu yapılabileceğini ve katılmak isteyenlerin kurs takvimini takip edebileceklerini söyleyen Atar, "Bilgisayar kullanımından elektriğe, tesisattan enerjiye, meteorolojiden ahşap teknolojisine, mimariden siber güvenlik kadar yeni kurslarımız da açılacak. Kurslarımız başta Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde ağırlıklı olmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi ve OSTİM Meslek Yüksek Okulları’nda devam ediyor." dedi.

Türkiye çapında örnek bir proje

Meslek sahibi olmak ya da mesleğinde ilerlemek isteyen herkesin kurslara katılabileceğini belirten Gazi Üniversitesi CNC Programlama Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdulkadir Güllü, "Türkiye çapında örnek alınan bir kurs düzenliyoruz. İnsanlara meslek edinme konusunda altyapı desteği veriyoruz. Kurslarımızı başarı ile tamamlayan öğrencilerimize başarı belgesi veriyoruz. Bu kursların düzenlenmesinde katkısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1074913/ankaralilarin-mesleki-egitim-kurslarina-yogun-ilgisi-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.