Murat Köse: ABB Meclisi'ndeki gerginliklerden hoşnut değilim

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB Meclisi'ndeki tartışmalardan hoşnut olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2021, Cumartesi - 19:12
Murat Köse: ABB Meclisi'ndeki gerginliklerden hoşnut değilim

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

ABB Meclisi'ndeki gerginliklerin gündeme geldiği programda Köse, samimi açıklamalarda bulundu. 

"Tartışmalardan hoşnut değiliz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile doğru noktada bulunmayan bir iletişim konusu olduğunu söyleyen Köse, Ben grup başkanvekili olarak 1,5 yıldır görev yapıyorum. Ankaramızın daha iyi hizmet alması konusunda bir çabamız var. Büyükşehir ile ilişkilere baktığımızda mecliste bir yetkimiz var. Meclisin dışında tüm yetki Büyükşehir Belediyesinde. Bizim bunlarla ilgili bir politika belirlememiz mümkün değil. Mecliste alınan kararlarda bizin etkimiz söz konusu. Gelen kararların yüzde 97 'sini oy birliği ile geçirdik. Ama anlaşamadığımız konular oluyor. Biz de oradaki tartışmalardan hoşnut değiliz. Söz alıp konuşmak istiyorum, Büyükşehir Başkanı isterse söz veriyor isterse vermiyor ya da konuşurken sözümüzü kesiyor. Bu doğru değil." dedi.

"Bir şey yapmak istiyor da yaptırılmıyormuş gibi bir algı var"

İletişim olması için iki defa toplantı yaptıklarını aktaran Köse, "Yaşadığımız şeyler çok olumlu değil. Belediye başkanı arkadaşlarımız ilk toplantıda ilçelerdeki Büyükşehrin yapması gereken işleri anlattılar. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı o toplantıların ilkinde 'Siz dosyaları bırakın biz bakarız' dedi. Halbuki biz bu konuları konuşmak için bir araya gelmiştik. 'Biz ilçe belediyeleri olarak kendi işimizi kendimiz yaparız. Büyükşehir'in ilçede yapması gereken sorumluluk var bunları hatırlatıyoruz' dedim. Bu toplantı geçti ama doğru bir ortam olmadı. Tekrar bir defa daha bir araya geldik. Arkadaşlar yine bunları ifade ettiler. Bundan sonra ne oldu? Ne yapıldı Ankara'da? Mamak'ta bir şey yapıldığını görmedim. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı zaman zaman ekranlara çıkıp 'İlçe belediye başkanlarını ben davet ettim, projelerini söylemediler, davetimize icabet etmediler.' Gerçek bu değil. İlçe belediyelerini zan altında bırakıyor. Algı çalışması var. Sanki bir şey yapmak istiyor da ilçe belediye başkanları buna izin vermiyormuş algısı var. İlçe belediye başkanlarımız, ilçelerde Büyükşehir'in yapması gerekenleri hem raporlar halinde verdiler hem de faaliyet raporunda ve bütçede kendileri ifade ettiler" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1075149/murat-kose-abb-meclisindeki-gerginliklerden-hosnut-degilim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.