Mamak Belediye Başkanı ve ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse merak edilenleri yanıtladı

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Sıfır kredi kullandım kimseyi ikna edemiyorum' açıklamasına yanıt veren Başkan Köse, 'Kendisi sıfır kredi kullanmaktan bahsediyor. Evet orada bir sıfır var ama o sıfır Ankara Büyükşehir Belediyesinin karnesindeki sıfırdır.' ifadelerini kullandı.
Samet Dirican
|
23 Ekim 2021, Cumartesi - 20:39
Mamak Belediye Başkanı ve ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse merak edilenleri yanıtladı

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Başkan Köse, Mamaklı vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından meclise sunulan tekliflerin yüzde 97'sinin geçtiğini belirterek 'Biz gelen tekliflerin yüzde 97'sine evet dedik. Burada dikkat edilmesi gereken meclisten geçen tekliflerin kaçının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğidir.' dedi.

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin açıklamaları şu şekilde;

Ankara'yı ilçe belediyeler ile değil dünya Başkentleri ile karşılaştırsınlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi kendisini ilçeler ile karşılaştırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeler ile mi karşılaştırılır yoksa dünya başkentleriyle mi karşılaştırılır. Bir karşılaştırma yapılacaksa Ankara'yı dünya Başkentleri ile karşılaştırsınlar.

Ankara'nın 25 yılda yaptığı borcu 2,5 yılda yaptı

Bizim Ankara Büyükşehir Belediyesini çalıştırmadığımız algısını yaparak mağduriyet oluşturmaya çalışıyorlar. İlk başta borçlanma yetkisi istediğinde kendisi bundan önce bütçesinin 300-350 milyon lira fazla verdiğini açıklamıştı. Başkent'in kendi kaynaklarının metro da dahil tüm projelere yeteceğini dile getiren de kendisiydi. Borç istiyorsunuz ama bütçede fazla demek çelişki değil midir.

Bugüne kadar ne kadar kredi talebinde bulunduysa Mansur Yavaş hepsini verdik. Ancak vatandaşımız algılar üzerinden bunları duyuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin 25 yılda 3 milyar 250 milyon borcu varken Mansur Yavaş ile birlikte 2,5 yılda meclise gelen borçlanma yetkisi toplamı 3 milyar 100 milyon lira. Bunu bizden kendisi istedi verdik. Sonrada beni çalıştırmıyorlar dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin karnesinde kocaman bir '0' var

Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak bize gelen taleplerin yüzde 97'sini geçirdik. Ancak büyükşehir bu kararların kaçını uygulamış oraya bakmamız gerek. Çevre ilçelerimizde çok büyük sıkıntılar var. ASKİ'nin Fen İşlerinin yapması gerek işler var. Bu konuda çok büyük bir problem var. Bunların hepsi bütçe görüşmelerinde faaliyet raporları görüşmelerinde kendisine sorulacak.

Meclis üyelerimiz önergeler halinde meclise sunuyor ve kararlar çıkıyor. Ancak alınan kararların uygulanması noktasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş sınıfta kaldı. Sıfır kredi kullanmaktan bahsediyor ya evet orada bir sıfır var ama o sıfır büyükşehir belediyesinin karnesindeki sıfırdır. Büyük bir hayal kırıklığı var Ankara'da. Bırakın yeni projelerin olmasını mevcut durumundan bile daha geriye gitti Ankara.

Gerektiği zaman gerektiği gibi konuşuruz

Geçtiğimiz yıl AK Parti Grup Başkanvekili görevini devraldıktan sonra faaliyet raporu görüşmelerimiz oldu. Biz 15 saat tüm belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte büyükşehirin ilçelerde yapması gerektiği görevleri anlattık. Sürekli konuşuyor olmak bizim açımızdan muhalefet etmek değildir. Konuşulması gereken yerde gereğini yapıyoruz. Çatışma halinin vatandaşlar tarafından olumlu görülmediğinin de farkındayız. Gerektiği zaman gerektiği şekilde konuşuruz. Biz çalışmaları engelleseydik bu kadar krediyi kullanamazdı. Büyükşehirin yapması gereken bin tane görevi varsa bunların bir kaçını yapıp öne çıkarmak çalışmak değildir. Algının gerçeklerle karşılaşınca yenilmek gibi bir huyu vardır.

Ankara 25 yıl boyunca bizim tarafımızdan yönetildi. Kendisi 2,5 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı. Bu süreçte Ankara'da 25 yılda yapılanların yüzde 1'ini bile yapabilmiş mi? İnsanlar bir şey görünmüyor ki. Sosyal medyada paylaşılanlara yapılan yorumları görüyoruz. Kars'taki adam Ankara'daki çalışmayı övüyor. Yurtdışından bu paylaşımlara yorumlar geliyor. sahte hesaplar ile yapılan çalışmaları destekliyorlar.

Ulusal basına düşen darp görüntüleri

Ben de yapılan bu saldırıyı medyadan gördüm. Yaşananlar üzücü ama biz bu tavrı zaten biliyoruz. Gazeteci bir soru soruyor sorabilir en doğal hakkı. Biz de buradayız işte. Soruyorsunuz cevaplıyoruz. Bu konuda kızmaca yok.

Bu saldırıyı kınıyorum. Ama bu tavrı da biliyoruz. Maskesi düştü. Geçen yıl faaliyet görüşmelerinde bizim eleştirilerimizi beğenmeyen bir grup mecliste kavga çıkardı. Şikayetçi olduk. Kendisi bunlar yaşanırken orada oturuyordu. Gazeteciye yapılan saldırı geçen yıl mecliste yapılan saldırının bir benzeri. Yavaş'ın çevresindekiler o çevrede bulunduğu sürede bu gibi olayların benzerleri yaşanmaya devam edecektir.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1075185/mamak-belediye-baskani-ve-abb-meclisi-ak-parti-grup-baskanvekili-murat-kose-merak-edilenleri-yanitladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.