Abdullah Gül'den 10 büyükelçi talimatına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiye yönelik "istenmeyen adam" talimatı vermesine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tepki gösterdi. Gül, "Bu işi çıkışı olmayan noktalara götürmemek lazım." dedi.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2021, Pazartesi - 09:39
Abdullah Gül'den 10 büyükelçi talimatına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiye yönelik "istenmeyen adam" talimatı vermesi gündemdeki yerini koruyor. 

Çağrının altında imzası olan Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki'yle geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söz konusu adıma tepki gösterdi.

Sözcü'den Deniz Zeyrek'in haberine göre Gül, bu karara tepki göstererek "Yapılan kabul edilemez. Ancak, Dışişleri zaten çağırıp gerekli mesajları vermiş. Adı üzerinde elçiye zeval olmaz. Artık bu konuyu çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil. Başka krizlerin önünü açar. Bu işi Dışişleri Bakanlığına bırakmak, yeni problemleri ortaya çıkarmamak, çıkışı olmayan noktalara götürmemek lazım." ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1075923/abdullah-gulden-10-buyukelci-talimatina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.