AK Parti'den Gül'e 10 büyükelçi yanıtı

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 10 büyükelçi için verilen "İstenmeyen adam" talimatına karşı çıkan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tepki gösterdi. Gül'ün söz konusu çıkışının 'vaziyeti idare edelim' şeklinde bir tutum olduğunu dile getiren Çamlı, "Adam evin içinde yatak odasına doğru gidiyor. 'Sen aldırış etme. Camdan bak.' demek gibi bir şey bu." dedi.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2021, Pazartesi - 13:59
AK Parti'den Gül'e 10 büyükelçi yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Osman Kavala çağrısı yapan 10 büyükelçi için verdiği "İstenmeyen adam" talimatına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karşı çıkması yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Söz konusu çıkışa AK Parti cephesinden ilk yanıt geldi. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı,  "Abdullah Bey'in ifadesi ve buna benzer ifadeler duyuyoruz. "Vaziyeti idare edelim. Onlar büyük, bizi döverler. Zaten biz kimiz ki?" Bu zihniyeti duyuyoruz. Adam evin içinde yatak odasına doğru gidiyor. 'Sen aldırış etme. Camdan bak. Dışarı güzel. Kuşlar uçuyor, kediler geziyor' demek gibi bir şey bu. Bu ifadeleri söyleyen arkadaşlar ölmeyi bilmeyen insanlar. Şehitliğin ne anlama geldiğini, vatan için bayrak için ikbal için ölmeyi bilmeyen arkadaşlar. Ölüm ve şahadet kavramı bunların zihinlerinde yok." dedi. 

"Sürekli gavurdan yana konuşuyorlar"

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Ünal Çeviköz'ün de çağrıyı destekler nitelikteki açıklamalarına tepki gösteren Çamlı "Sürekli gavurdan yana konuşuyorlar. Bizi üzen bunlardır." şeklinde konuştu.

"Bu eleştirileri yapanlar kalleştir"

Rahip Brunson, Deniz Yücel'in serbest bırakılması üzerinden yapılan eleştiriler hatırlatılan Çamlı, "Bu eleştirileri yapanlar kalleştir. Velev ki 'sıkıştık ve saldık' olsun. Bu eleştiriyi yapanlar alçaktır, kalleştir, bu milletin hainleridir. İnsan kendi yöneticisine 'Bak nasıl sıkıştınız da saldınız' diye bir şey söyler mi? İnsan hüzünlenir." ifadelerini kullandı. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1076410/ak-partiden-gule-10-buyukelci-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.