Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı

Ankara Valiliği, şehir geneli için zirai don uyarısında bulundu. 25 Ekim Pazartesi gece başlayacak olan zirai donun 26 Ekim Salı gününe kadar sürmesi beklenirken, üreticilere dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarı yapıldı.
Büşra Bayrak
|
25 Ekim 2021, Pazartesi - 16:37
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı

Tüm Türkiye, yavaş yavaş soğuk havalara teslim oluyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 6 ila 10 derece düşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi beklendiği konusunda vatandaşları uyarmıştı.

Ankara için ise zirai don uyarısı geldi. Ankara Valiliği tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilere dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

"Tedbirli olunması gerek"

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacak soğuk ve yağışlı sisteme bağlı olarak 25 Ekim Pazartesi gece ile 26 Ekim Salı sabah saatlerinde Ankara ve çevresinde zirai don riski bulunmaktadır. Başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” sözlerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1077070/ankara-valiliginden-zirai-don-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.