Bakan Pakdemirli'den Mamak'taki projeye övgü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mamak Belediyesinin desteğiyle yürütülen Mamak Kadın Kooperatifi projesine övgüler yağdırdı.
Ankara Masası
|
25 Ekim 2021, Pazartesi - 21:02
Bakan Pakdemirli'den Mamak'taki projeye övgü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İzmir'de yaptığı konuşmada Mamak detayı dikkat çekti.

Pakdemirli, Kız Kardeşim projesi kapsamında bir araya geldiği kadınlara  Mamak Kadın Kooperatifi'ni (MAKKOP) örnek gösterdi.

Kadınların nasıl gelir sağladığından bahseden Pakdemirli " Kadınlarımız, Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP) Kız Kardeşim projesi kapsamında kadınlarımız için finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleri aldı. Bu eğitimlerin ardından ile atanan mentol aracılığıyla da iletişime geçtiler. Yapılan görüşmeler sonucunda marketle bir sözleşme imzaladılar. Bu sözleşme kapsamında 3 bin adet lavanta buketini bu marketlerde satışa sundular. Ayrıca yine bu sözleşme çerçevesinde market raflarında kendi bahçelerindeki ürünleri satma imkanı buldular. Bizlerde Mamak Kadın Kooperatifini ve yöneticilerini bu girişimciliği için kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz." dedi.

"Daha çok kadına ulaşarak verimli güzel çalışmalar yapıyoruz"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de çalışmalar hakkında bilgi verirken " Mamak Kadın Kooperatifimiz MAKKOP'u, Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli örnek Kooperatif olarak göstermiştir. Yöresel ürünlerin üretimi ve kadın istihdamı konusunda daha çok kadına ulaşarak verimli güzel çalışmalar yapıyoruz. Mamak Kadın Kooperatifimiz, Arıcılıktan Lavantaya Ekmek üretiminden Ata tohumuna kadar pek çok alanda yöresel çalışmalara öncülük ediyor. Kırsal hizmetler alanında da çiftçimizin hizmetindeyiz " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1077731/bakan-pakdemirliden-mamaktaki-projeye-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.