MAK Danışmanlık'ın Türkiye Gündemi Araştırması

MAK Danışmanlık'ın Türkiye Gündemi Araştırması anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı. Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda yüzde 42’lik seçmen grubu “Kesinlikle oy vermem” yanıtını verdi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2021, Çarşamba - 10:51
MAK Danışmanlık'ın Türkiye Gündemi Araştırması

MAK Danışmanlık'ın Ekim 2021 Türkiye Gündemi Araştırması'nın sonuçları paylaşıldı. Araştırma 11-21 Ekim tarihleri arasında 30'u büyükşehir olmak üzere 71 şehirde 5 bin 750 kişi ile yapıldı. 

Ankete katılanların yüzde 41’i “24 Haziran’da oy verdiğim partiden farklı bir partiye oy vereceğim” dedi. Katılanların yüzde 42’si “Aynı partiye oy vereceğim” derken yüzde 17’lik kararsız seçmen dikkat çekti.

Ankete katılanlara "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 30 AK Parti, yüzde 22'si CHP, yüzde 8,5 HDP, yüzde 7,5'i MHP'den yana tercih kullandı. Kararsızlar ise yüzde 6,5 olarak kayıtlara geçti. 

Karasızlar dağıtıldığında oy oranları şöyle yansıdı:


Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda yüzde 42’lik seçmen grubu “Kesinlikle oy vermem” yanıtını seçti. Rakiplere göre Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 9, “Kesinlikle oy veririm” diyenlerin oranı ise yüzde 37.

Katılımcıların yüzde 74’ü kurulduğu günden bugüne kadar en az bir defa AK Parti’ye oy verdiğini belirtti. Bu seçmenlere “Tekrar oy verecek misiniz?” sorusu yöneltildi. Seçmenin yüzde 56’sı “Kesinlikle oy vermeyeceğim” derken yüzde 8’i kararsız.

AK Parti’ye oy vermeme gerekçesi sorulan katılımcılardan yüzde 49’u “Kızdırdılar” yanıtını verdi. Küskün seçmen oranının ise yüzde 11 olduğu görüldü.

“Kızdıran kim?” sorusun yanıtlayan katılımcılardan sadece yüzde 9’u lideri işaret etti. Birkaç şeye aynı anda kızan seçmen oranı ise yüzde 21.

Seçmene göre “Ülkedeki en önemli sorun” yüzde 54 ile ekonomi. Ekonomiyi eğitim ve göçmenler izledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1080616/mak-danismanlikin-turkiye-gundemi-arastirmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.