Tuzla’da öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene 16 yıl hapis

Tuzla’da özel ders verdiği 13 yaşındaki öğrencisine dua okuyup ‘şeytan çıkaracağım’ diyerek cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan öğretmen 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
IHA-20211028AW452482
|
28 Ekim 2021, Perşembe - 10:12
Tuzla’da öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmene 16 yıl hapis

Tuzla’da özel ders verdiği 13 yaşındaki öğrencisine "Şeytan çıkaracağım" diyerek cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan B.A.E.'nın yargılanmasına devam edildi.  Anadolu Ağır Ceza Mahkemesince görülen karar duruşmasına sanık avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da salonda hazır bulundu. 

"Kesinlikle böyle bir suçu işlemedim"

Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın atılı suçtan cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatı “Müvekkilimin suçu işlediğine dair delil bulunmamaktadır” diyerek müvekkilinin beraatini ve tahliyesini istedi.  Son sözü sorulan sanık ise, “Ben kesinlikle böyle bir suçu işlemedim. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek birisi değilim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkemeden 16 yıl hapis

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, B.A.E.’yi 15 yaşını doldurmamış mağdura karşı işlediği ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın aşamalardaki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, sanık lehine takdiri indirim sebepleri bulunmadığından cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay

Olay, Tuzla’da 8 Eylül 2019 tarihinde yaşandı. İddiaya göre, 9. sınıf öğrencisi E.M.U.(13), özel ders aldığı ve aynı zamanda komşusu olan İngilizce öğretmeni B.A.E.’nin evine gitti. Öğretmen "Bu parayı sana papaz gönderdi" diyerek öğrencisine 50 lira vermek istedi. Hristiyanlık ile ilgili hikayeler anlatan ve dua okuyup şeytan çıkaracağını söyleyen B.A.E., gözlerini siyah bir bezle bağladığı çocuğun soyunmasını istedi.  B.A.E., dua ederek ‘şeytanlar çıkacak’ deyip mağdura cinsel istismarda bulundu.

Ağlayarak annesine anlattı

13 yaşındaki E.M.U., yaşadığı korkunç olayı "Dün gece çok kötü şeyler oldu. B.A.E., bana çok kötü şeyler yaptı" diyerek annesine anlattı. Şikayet üzerine tutuklanan öğretmen B.A.E. hakkında, “Eğitici, öğretici yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından çocuğun cinsel istismarı” suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/1082200/tuzlada-ogrencisine-cinsel-istismarda-bulunan-ogretmene-16-yil-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.