İbrahim Uslu: AK Parti seçimi kaybedebileceğini fark etti

Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, "AK Parti seçimi kaybedebileceğini fark etti. Her şeyi görüyorlar ama ​fırtınanın geleceğini görmeniz bunu engelleyeceğiz anlamına gelmez. " dedi.
Ankara Masası
|
28 Ekim 2021, Perşembe - 13:42
İbrahim Uslu: AK Parti seçimi kaybedebileceğini fark etti

Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, güdeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunumuyla ekrana gelen programda CHP'nin tezkere kararı, Millet İttifakı'nın olası cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti'nin anketlerdeki son durumu masaya yatırıldı. 

"HDP ile benzeşirim" ve "İYİ Parti'den farklılaşırım" korkusu olmadan CHP'nin tezkereye hayır dediğini  ve bu bağımsız politikasını sürdüreceğini belirten Uslu, "CHP önümüzdeki süreçte de iktidarı her hangi bir konuda desteklemeyecek. CHP iktidardan gelen önerilere karşı duracak şekilde pozisyon belirledi. İYİ Parti ise burada daha esnek duruyor." dedi.

Uslu, tezkere süresinin 2 yıla çıkarılmasının seçimle ilgili olmadığını ekledi. 

Siyasetteki genel tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uslu, "HDP'nin CHP'ye ihtiyacı yok. Sadece CHP'nin değil ama muhalefet bloğunun yerelde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'ye ihtiyacı var. Bunun provası yerel seçimde yapıldı. Bunun ikinci kez tekrar edilmesine seçmen itiraz etmiyor. Bu taktik işbirliğini bu seçimde de kullanacaklar." şeklinde konutu.

"AK Parti tarihindeki en düşük noktaya geldi"

Anket sonuçlarına göre AK Parti'deki oy kayıpları sorulan Uslu, "AK Parti'de oy kaybı yaşanıyor. Burada asıl tehdit seçim sath-ı mailine girildikten sonraki aşama. Eğer enflasyon, işsizlik, döviz yükseliyor alım gücünüz azalıyorsa vatandaş iktidarı cezalandırıyor -ki bunlar 3 yıldır kesintisiz devam ediyor. Tam tersi olsaydı vatandaş memnuniyeti yaratılsaydı oylarınızı korurdunuz." ifadelerini kullandı. 

Ağustos'tan bu yana AK Parti'nin kendi tarihi boyunca en düşük noktaya geldiğini dile getiren Uslu, "19 yıl sonra ilk kez 34'ün altını gördük. Son 3 aydır da 34'ün altında kalmaya devam etti." bilgilerini paylaştı. 

"Hükümet yapılması gerekeni biliyor ama yapamıyor"

Seçim kararı alındıktan sonra AK Parti'nin ekonomiye yönelik olası vaatlerinin (3600 ek gösterge, EYT, asgari ücret zammı) yüzde 100 geri dönüşüm sağlamayacağını savunan Uslu, "Hükümet burada yapılması gerekeni biliyor ama yapamıyor. Berat Albayrak ayrıldıktan sonra Sayın Erdoğan bir yol haritası açıkladı. 'Ekonomide yapısal reformlar, demokratikleşme reformları ve hukuk devletini yeniden inşa edecek reformlar yapacağız' dedi. Bu doğru bir yol haritasıydı ancak bu paket iktidar tarafından Meclis'e sevk edilmedi. Bu adımlar atılmadıkça pansuman tedbirlerle sorunları çözemiyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

"Her şeyi görüyorlar ama..."

"AK Parti seçimi kaybedebileceğini fark etti" diyen Uslu şu şekilde devam etti:

"Bir kısım siyasetçiler bunu dillendiriyor. Tabloyu çok net bir biçimde okuduklarını gözlemliyorum. Her şeyi görüyorlar ama fırtınanın geleceğini görmeniz bunu engelleyeceğiz anlamına gelmez. AK Parti içindeki deneyimli bir çok insan bunu görüyor. Çünkü saha deneyimleri çok yüksek. Burada yapısal adımları atacak siyasi iradeye ihtiyaç var. Burada fikir ayrılıkları ortaya çıkıyor. Merkez Bankası farklı bir yolu, Beştepe'deki kurmay kadro farklı bir yola inanıyor. Aslında rotayı düzeltseler önümüzdeki süreçte yeterli zaman var. Bir sürü alanda iyileşme yaratılabilir. Öncelikle teşhisi doğru koyup doğru adım atılması gerekir."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1082947/ibrahim-uslu-ak-parti-secimi-kaybedebilecegini-fark-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.