ABB'den hayvancılıkla uğraşan işletmelere müjde

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerine ücretsiz hayvan yemi olarak silajlık mısır desteği sağlayacak.
Ankara Masası
|
30 Ekim 2021, Cumartesi - 12:49
ABB'den hayvancılıkla uğraşan işletmelere müjde

Ankara Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleriyle örnek olmayı sürdürüyor. 

Yerli üreticilerin ekonomilerini rahatlatmak ve yerli üretimi artırmak için tohum dağıtımından teknik eğitime kadar çok sayıda destek paketini hayata geçiren Yavaş şimdi de hayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerine hayvan yemi olarak kullanılan ücretsiz silajlık mısır dağıtacak. 

3 bin ton ürün toplanması bekleniyor

Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Karaoğlan Tarım Kampüsü’nde 400 dönüm alana ekilen silajlık mısır için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri hasat işlemine başladı. 7/24 hasat çalışmalarını sürdüren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, silajlık mısırdan 3 bin tona yakın ürün elde etmeyi planlarken, toplanacak mahsülü 1,5 ay içinde listesi oluşturulacak küçük aile işletmelerine dağıtacak. 

Başkan Yavaş tarafından hayata geçirilen Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) kapsamında Gölbaşı Karaoğlan Tarım Kampüsü’nde bu üretim sezonunda 2 bin 700 dönüm arazide yapılan bitkisel üretimin tamamı yerli üreticiye dağıtıldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1085832/abbden-hayvancilikla-ugrasan-isletmelere-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.