Ankara'da kış çiçekleriyle renk cümbüşü

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sözleşmeli üreticilik projesi kapsamında, ANFA Genel Müdürlüğü, Başkent'in birçok noktasını yerli üreticilerden satın aldığı rengarenk kış çiçekleriyle süslemeye başladı.​
Ankara Masası
|
31 Ekim 2021, Pazar - 13:52
Ankara'da kış çiçekleriyle renk cümbüşü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her mevsim şehri güzelleştiren peyzaj çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kırsal kalkınma kapsamında başlattığı ‘sözleşmeli üreticilik’ modelini Başkent’teki yerli çiçek üreticileri ile sözleşme imzalayarak hayata geçiren ANFA Genel Müdürlüğü, Başkent’in prestij parkları başta olmak üzere cadde ve bulvarlar ile orta refüjlerini yerli üreticilerden satın aldığı rengarenk kış çiçekleriyle süslemeye başladı.

Yaz aylarında 22 çiçek üreticisiyle alım garantili sözleşme imzalayan ANFA Genel Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon adet lavanta ve menekşeden oluşan kışlık çiçek ihtiyacı için de 33 yerli üreticiyle ‘sözleşmeli üreticilik’ modeline geçti.

ANFA ekipleri, bugüne kadar büyük bir bölümü Ankaralı olan yerli üreticilerden satın alınan toplam 6 milyon adet kış çiçeğinin dikimini ocak ayına kadar tamamlamayı planlıyor.

Ankara kışında rengarenk 

Kenti, kış mevsimine dayanıklı çiçeklerle donatarak estetik bir görünüm kazandırmayı amaçladıklarını belirten Peyzaj Yüksek Mimarı Esra Özel, "Yerli üreticilerden alıp Ankara şartlarına uygun bitkileri kent geneline dikiyoruz. Nisan ayına kadar dayanacak türdeki bitkilerden özellikle menekşeleri tercih ediyoruz. Ankara’ya kış aylarında da daha renkli bir görünüm kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.   

Büyükşehir Belediyesi, sözleşmeli üreticilik uygulamasıyla yerli üreticilerin ekonomisine katkı sağlayarak hem üretimi artırmayı hem de Başkent ekonomisini canlandırmayı hedefliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1086890/ankarada-kis-cicekleriyle-renk-cumbusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
01 Kasım 2021, 08:44
şengül hamamı kooş çiçek dikiyorlar, şöyle atmasyondan bir rapor düzenlet bakalım hep eskilere iftira atacak değilsin ya biraz da yenilere sıkıntı yarat. metre kareye kaç tane dikiliyormuş kitapta ne yazıyor