Diyarbakır merkezli 6 ilde FETÖ’ye "İzdivaç" operasyonu

Diyarbakır merkezli 6 ilde, 2015-2016 yıllarında yapılacak evliliklere aday gösterilen FETÖ mensupları ile ilgili Bylock yazışmaları bulunanların yakalanmasına yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
IHA-20211102AW456144
|
02 Kasım 2021, Salı - 09:32
Diyarbakır merkezli 6 ilde FETÖ’ye "İzdivaç" operasyonu

MİT ve Emniyet tarafından Diyarbakır merkezli 6 ilde, 2015-2016 yıllarında yapılacak evliliklere aday gösterilen Fetullahçı Terör Örgütü mensupları ile ilgili Bylock yazışmaları bulunan kadın örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında Boğaziçi ve Dicle Üniversitesi mezunlarının da bulunduğu şüphelilerden 3’ünün 15 Temmuz kalkışması sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

FETÖ mensuplarının evlenmelerine yönelik sözde izdivaç sorumlularının yapmış olduğu Bylock yazışmalarında, evlendirilecek kişilerin boy-kilo gibi fiziksel özelliklerinin yanı sıra kişilikleri ile ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği belirtildi. 

Söz konusu evlendirilecek kişilerin gönüllü bir şekilde bu evlilikleri kabul ettikleri ve örgüte bağlılıklarını "Başı kapalı olanlar başını açabilir, her türlü fedakarlığı yapabilir" şeklinde belirttikleri tespit edildi.

Eş zamanlı operasyonlarda 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1091911/diyarbakir-merkezli-6-ilde-fetoye-izdivac-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.