Doğal gaza indirim ne zaman olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuk olduğu bir programda, vatandaşların merak ettiği "Doğal gaza indirim ne zaman olur?" sorusuna "2023'ten önce olması için uğraşıyoruz" şeklinde yanıt verdi.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2020, Salı - 21:51
Doğal gaza indirim ne zaman olur?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat AlbayrakKaradeniz'de keşfedilen doğal gazın faturalara mutlaka yansıyacağını belirterek, "2023'ten önce olması için uğraşıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Albayrak, NTV'de yayınlanan Özel Röportaj programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz'de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervine değinen Bakan Albayrak, vatandaşların merakla beklediği "Doğal gaza indirim ne zaman olur?" sorusuna da yanıt verdi.

"Doğal gaz müjdesi faturalara yansıyacak"

Keşfedilen doğal gazın faturalara kesinlikle yansıyacağını belirten Bakan Albayrak, "Sadece vatandaşımızın doğal gaz faturasına yansımayacak. Aynı zamanda sanayicimize, kullandıkları elektrik faturasına kadar yansıyacak. Bu işle uğraşan arkadaşlarımıza inancım tam, 2023'e kadar ulaştıracaklardır. 2023'ten önce müjdelerle gelmiş bile olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yüzde 30'luk bir pazar avantajı sağlayacak"

"Türkiye bir eksen değişiminde. Türkiye'den büyük olumlu bir tepki aldık. Artık Türkiye'nin cari açık değil cari fazla vereceği bir döneme gireceğiz. Türkiye önemli adımları ile önemli konuma gelecek. Türkiye'nin rekabet yakalayacağı ve ekonomisine katkı yapacak.

Tarihi önemli bir dönemde bu yayını gerçekleştiriyoruz. Cuma günü Türkiye'nin sadece ekonomi açısından değil siyasi açıdan da önemli bir gündü. Türkiye bir eksen dönüşümü, yeni merkez Türkiye diye ifade ettim. Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığı, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığına da etki ettiği bir süreci başlattık. Cuma günü de önemli bir süreç, gurur vericiydi. Türkiye'nin tamamında güzel bir hava aldı. 320 milyar metreküp olarak söylenen ilk kuyunun fazı, bu kuyunun gerisinde 2 katman daha var.

Tarihi önemli bir dönemde bu yayını gerçekleştiriyoruz. Cuma günü Türkiye'nin sadece ekonomi açısından değil siyasi açıdan da önemli bir gündü. Türkiye bir eksen dönüşümü, yeni merkez Türkiye diye ifade ettim. Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığı, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığına da etki ettiği bir süreci başlattık. Cuma günü de önemli bir süreç, gurur vericiydi. Türkiye'nin tamamında güzel bir hava aldı. 320 milyar metreküp olarak söylenen ilk kuyunun fazı, bu kuyunun gerisinde 2 katman daha var.

http://www.ankaramasasi.com/haber/109691/dogal-gaza-indirim-ne-zaman-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.