İlk koronavirüs aşısını olan kişinin sağlık durumu nasıl?

ABD'de Moderna şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısını ilk kez deneyen Jennifer Haller, son durumu hakkında bilgi verdi.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2020, Salı - 23:07
İlk koronavirüs aşısını olan kişinin sağlık durumu nasıl?

ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna’nın geliştirdiği koronavirüs aşısını ilk deneyen Jennifer Haller, son durumu hakkında açıklama yaptı.

16 Mart’ta aşıyı yaptıran Haller, sağlık durumunun iyi olduğunu söylerken "İlk doz aşıyı olduğum tarihin üzerinden 16 hafta geçti ve kendimi mükemmel hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu çok farklı bir yöntem

Aşı ile ilgili bazı teknik bilgiler veren Haller, 'Moderna'nın geliştirdiği aşıda mesajcı RNA kullanılıyor. Bana göre bu yeni ve çok farklı bir yöntem' dedi.

Haller, "Moderna birkaç hafta sonra gönüllü olan sekiz kişinin antikor ürettiğini açıkladı. Bu da aşının virüse karşı etkili olabileceğini gösteriyor" dedi ve aşı sonrasında herhangi bir yan etki ile karşılaşmadığını belirtti.

Yine de önlemleri alıyor

Aşının kendisine virüse karşı bağışıklık kazanma şansı verdiğini belirtse de, Haller işini şansa bırakmadığını ve bazı önlemler aldığını söyledi. Haller, "Halk arasında dolaşırken maske takmak gibi önlemler alıyorum. Özel bir bağışıklığım varmış gibi davranmıyorum" dedi.

Jennifer Haller'ın gönüllü olduğu aşı dışında dünya genelinde 150'nin üzerinde olası Kovid-19 aşısı geliştirilme aşamasında. Yirmiye yakın deneysel aşı ise insanlar üzerinde deneniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/109782/ilk-koronavirus-asisini-olan-kisinin-saglik-durumu-nasil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.