Başkentli berberler gün sayıyor

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 18:17
Başkentli berberler gün sayıyor

Ankara’da binlerce kuaför, berber ve güzellik salonu koronavirüs tedbirleri kapsamında kepenk açmaya hazırlanıyor. Ankara Berberler Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Sezai Kara, 11 Mayıs’ta faaliyetlerine başlayacak berber ve kuaför esnafı için alınacak tedbirleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek” açıklaması, uzun zamandır kapalı olan berber esnafının yüzünü güldürdü.

Ankara Berberler Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Sezai Kara, 21 Mart tarihinde kapanan berber ve kuaför salonlarının yaklaşık iki ay sonra hizmet verecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kara, isteyen müşterinin tıraş malzemelerini evden getirebileceğini söyledi.

“BERBERLERİMİZ PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DÜKKANLARINI STERİLİZE ETMEKLE MEŞGULLER”

Berberler ve kuaförlerin gündelik çalıştığı için maddi olarak sıkıntı çektiğini belirten Kara, “11 Mayıs Türkiye’deki tüm berberlerin ve kuaförlerin günü olarak ilan edildi. Berberlerimiz Pazartesi gününe kadar dükkanlarını sterilize etmekle meşguller” dedi.

“DÜKKANLARA GİDİP, ‘HADİ BENİ DE AL’, ‘KARDEŞİM, 5 DAKİKA BENİ DE ARAYA SIKIŞTIR’ GİBİ İSTEKLERDE BULUNMAYALIM”

Covid-19 salgınının etkilerinin henüz bitmediğine değinen Kara, “Halkımızdan bir ricam olacak; lütfen berberlerimize akın etmeyelim. Berberlerimizin istediği saatte gidelim. Dükkanlara gidip, ‘Hadi beni de al’, ‘Kardeşim, 5 dakika beni de araya sıkıştır’ gibi isteklerde bulunmayalım.” diye konuştu.

“MASKEYİ ÇIKARAMAZSAK TIRAŞ EDEMEYİZ”

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu önerilerinin yer aldığı kitapçığın berber ve kuaför esnafına ulaştırılacağını söyleyen Kara, müşterinin maske kullanması halinde düzgün şekilde tıraş edemeyeceklerine işaret etti.

MÜŞTERİLER KENDİLERİNE ÖZEL MALZEME ÇANTASIYLA ÖNLEM ALABİLİR

Ankara Berberler Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Sezai Kara, müşterilerin berber dükkanlarına girişte dezenfektan kullanacağını söyledi. Kara, “Müşterilerimiz kendilerine küçük bir çanta yapsınlar. İçinde makas, tarak, havlu, şampuan olan bir çanta olursa kendisine özel kullanırız.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10985/baskentli-berberler-gun-sayiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.