Elon Musk’ın beyin çipi, yakında insanlarda denenecek

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, beyin-makine arayüzü şirketi Neuralink’e yönelik önemli bir gelişmeyi bu hafta açıklayacak. Musk’ın, fare ve maymunlarda başarılı olan bu teknolojinin insanlarda da deneneceğini resmen duyurması bekleniyor.
Zeliha Demirci
|
26 Ağustos 2020, Çarşamba - 11:01
Elon Musk’ın beyin çipi, yakında insanlarda denenecek
Elon Musk geçen ay paylaştığı bir tweette, “Nöronların gerçek zamanlı olarak ateşlenmesi 28 Ağustos’ta gösterilecek. Matrix’in içinde Matrix” yazarak heyecan uyandırmıştı. Ayrıca yeni bir Neuralink çipinin, daha önce duyulması mümkün olmayan seslerin duyulmasını sağlayacağını iddia eden Musk, Twitter’da bir kullanıcının “Eğer Neuralink’i yerleştirirsek, çiplerimizden doğrudan müzik dinleyebilecek miyiz?” sorusuna “Evet” yanıtını vererek bu yeni özelliği doğrulamıştı.

Felçli insanların cihazları kontrol etmesini sağlayacak

Musk, aynı zamanda hormon seviyelerini de kontrol edecek olan Neuralink çipin içindeki kablolar ile felçli insanların cihazları kontrol etmesini ve beyin rahatsızlığı bulunan kişilere destek olmayı amaçlıyor. Günümüzde beyin-makine arayüzü olarak kullanılan cihazların yerini alma potansiyeli taşıyan çipin, kabloları uzun süre dayanıyor ve evde de kullanılabiliyor.

Çip insanlarda denenebilir

"Neuralink çip, bu yıl insanlarda denenebilir” diyen Elon Musk, çip hakkında, “Yüksek bant genişliğine ve yüksek hassaslığa sahip nöral arayüzlerin ne kadar büyük bir etki yaratacağı henüz fark edilmiyor. Sıradaki sürüm ile geçen sene sunduğumuz sürüm arasındaki farkı görene kadar bekleyin. Harika olacak” ifadelerinde bulundu.
Neuralink’i 2016 yılında kuran Musk, 28 Ağustos’taki bir etkinlikte, Neuralink çip hakkında birçok detay sunacak.


http://www.ankaramasasi.com/haber/110302/elon-muskin-beyin-cipi-yakinda-insanlarda-denenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.