Can kaybı 30 bini de aştı

Ankara Masası
|
07 Mayıs 2020, Perşembe - 09:57
Can kaybı 30 bini de aştı

İngiltere'de korona virüse bağlı can kaybı 30 binin üzerine çıktı

İngiltere'de son 24 saatte 649 kişinin daha korona virüsten kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 30 bin 76'ya yükseldi.

İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick , 6 bin 111 yeni korona virüs vakasının tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 201 bin 101'e çıktığını bildirdi. Bir günde  68 bin 463 adet Covid-19 testi yapılan ülkede "günde 100 bin adet Covid-19 testi" hedefine ulaşılamadı. Bakan Jenrick, yeni hedeflerini günde 200 bin korona virüs testi olarak açıkladı.

İngiltere'de normale dönüş hazırlığı
Robert Jenrick, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Pazartesi günü korona virüs kısıtlamalarından çıkış planlarını açıklayacağını söyledi. Hükümetin toplu taşımanın nasıl daha güvenli hale getirilebileceği üzerinde planlar yaptığını anlatan Jenrick, insanların yürümesi ve bisikleti tercih etmesini artırabilmek için neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini ifade etti.

Küçük işletmelere yardım fonu
İskan Bakanı Jenrick, hükümetin küçük işletmelere yardım amacıyla fon sağlayacağını da açıkladı. "Hükümetin misyonu insanları tekrar işe almak" diyen Bakan Robert Jenrick, "Yapacağımız her şeyin insanların güvenli şekilde işlerine geri dönmelerine ve arkadaşlarıyla yeniden buluşmalarına yardımcı olmak için yapıldığını garanti ediyorum" diye konuştu.

İngiltere'deki ölüm oranlarının İtalya'yı geçtiği konusundaki sorulara yanıt veren Bakan Jenrick, "Uluslararası bir karşılaştırma yapmak zor" ifadelerini kullandı. İngiltere'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkış yıl dönümü olan 8 Mayıs Avrupa Zafer Günü'nü hatırlatan Robert Jenrick,   "Evde kal" kurallarına tekrar dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11062/can-kaybi-30-bini-de-asti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.