Almanya'da hayat normale dönüyor

Ankara Masası
|
07 Mayıs 2020, Perşembe - 09:29
Almanya'da hayat normale dönüyor

Almanya'da dükkanlar açılıyor, maçlar oynanmaya başlıyor
Almanya’da dükkanların açılması ve futbol maçlarının seyircisiz de olsa yeniden oynanmaya başlaması kararlaştırıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başbakanları ile korona virüs kısıtlamalarının kademeli olarak gevşetilmesi konusunda gerçekleştirdiği toplantının ardından alınan kararları açıkladı. Başbakan Angela Merkel, salgınla uzun bir süre daha yaşamaya ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Merkel, vaka sayısının arttığı bölgelerde veya kurumlarda rakamlar tekrar normal seviyelere düşünceye kadar önlemler ve yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini kaydetti.

Normalleşmede neler var
Yeni kararlar ile birlikte restoran, kafe ve oteller 9 Mayıs'tan itibaren açılacak. Hastanelerde ve huzurevlerinde hasta ziyaretine izin verilecek. Alışveriş yerleri ve toplu taşıma araçlarında maske takılmaya devam edilecek. En fazla 2 kişi ile bir araya gelme kuralı ise 5-6 kişiye çıkarıldı. İki ailenin bir araya gelmesine imkan sağlandı. Alman Futbol Ligi Bundesliga maçları Mayıs ayının ortasından itibaren seyircisiz olarak oynanmaya başlayacak. Yüzde 19 olan katma değer vergisi (KDV) yüzde 7'ye indirildi.

Eyaletler vaka sayısına göre karar verecek Okullar, restoranlar, oteller, fuarlar, güzellik salonları, sinema ve tiyatroların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyma şartıyla vaka sayısına bağlı olarak açılmasına eyalet yönetimleri kendileri karar verecek. Sosyal mesafe kısıtlamaları da eyalet yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldı. Öte yandan Alman halkının yüzde 80'i normalleşmeyi olumlu karşılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11068/almanyada-hayat-normale-donuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.