Zorlu maçın galibi Mamak!

Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi'nin 6'ncı haftasında evinde ağırladığı Manisa Büyükşehir Basketbol takımını zorlu mücadelenin sonunda 102-99 skorla mağlup etti.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2021, Pazar - 15:52
Zorlu maçın galibi Mamak!

Mamak Belediyesi Basketbol Takımı Türkiye Basketbol Ligi 6. haftasında Manisa Büyükşehir Basketbol Takımı ile karşı karşıya geldi. 

Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda oynanan maçta, ilk çeyreğe etkili başlayan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, rakibine pota altında geçit vermedi.Yeşil-Beyazlıların pivotu Comanche ise, alanda iyi ritim yakalayarak skoru 15-9'a taşıdı. 

Molanın ardından ilk çeyrekte Mamak Belediyesi Basketbol Takımı üstünlüğünü koruyarak turu 23-15 önde tamamladı.İkinci çeyrekte oyuna iyi başlayan konuk ekip 8-0’lık seri yakalayarak 29-28 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala Mamak’ın yıldızı Veal, üçlükleriyle takımını tekrar öne geçirdi ve Yeşil-Beyazlılar devre arasına 47-45 önde gitti.

Zorlu mücadele  

Üçüncü çeyrekte tekrar reaksiyon gösteren konuk ekip, bulduğu dış atışla tekrar öne geçmeyi başardı. Temponun ve mücadelenin arttığı 3. çeyrekte Manisa etkili oyunu ile bu periyodu 66-64 önde bitirmeyi başardı. 

Başarılı oyununu son çeyrekte de sürdüren konuk ekip yakaladığı 7-0’lık seri ile skoru 80-75 getirmeyi başardı. Yeşil-Beyazlılar maçın bitimine 35 saniye kala Melih'in turnikesiyle skoru bir kez daha eşitledi (83-83).19 saniye kala ise yapılan faul sonucu Comanche ile çizgiye giden Mamak skoru 85-83 getirerek tekrar öne geçti. Konuk ekip ise 2 saniye kala ise bulduğu skor ile maçı bir kez daha dengeledi (85-85) ve maç uzatmaya gitti.

Başarı Mamak'ın

Uzatmada tecrübeli oyuncuları ile yayın gerisinden skor kaydeden Manisa, maçın bitimine 3 dakika kala skoru 94-90 getirerek farkı 4 sayıya kadar çıkardı. Cevap vermekte gecikmeyen Yeşil-Beyazlılar, 8-0’lık seri yakaladı ve 98-94 öne geçmeyi başardı. Kalan dakikalarda da üstünlüğü bırakmayan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı karşılaşmadan uzatma sonunda 102-99 galibiyetle ayrıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1107556/zorlu-macin-galibi-mamak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.