Murat Ilıkan'dan EGO yönetimine eleştiriler

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, EGO yönetimini plansız yapılan metro çalışmaları üzerinden eleştirirken "Yönetimsel ve kavramsal olarak kendini gözden geçirmesi gereken bir yönetim var" dedi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2021, Salı - 20:07
Murat Ilıkan'dan EGO yönetimine eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Kasım Ayı 2.Birleşimi'nde MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Başkent'te yaşanan trafiği bir kez daha gündeme taşıdı.

Ilıkan, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimini trafiği sorun olarak görmemekle eleştirirken "Bu şehrin yönetiminde söz sahibi olarak, seçilmişler olarak hem yasal hem de sosyal sorumluluklar taşıyoruz. Biz de bu sorumluluklarımızın gereği bazen önerilerimizle, bazen uyarılarımızla işlevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Çünkü yönetimlerin bazen algı körlükleri oluşuyor. Çünkü hep aynı yere bakmaya başlıyorlar, aynı şeyleri duymaya başlıyorlar. Algılar, ilgilere tabii oluyor. Biraz bu dönem ilgiler şehrin dışına kayınca, maalesef şehrin çığlıkları yönetim tarafından duyulmamaya başlıyor. Şehrin çığlığı var, şehrin trafik diye bir problemi var. Dün Murat Bey’de burada trafikle ilgili sorunu dile getirdi, Başkanımız Mansur Yavaş da, 'pandemi sürecinden dolayı trafik olağan olarak arttı' dedi. Sorunları soru olarak algılayıp cevap üretmektense, soruları sorun olarak algılayıp çözüm üretmemiz gerekiyor." dedi.

"Her şeyi bir yolu yordamı var"

Hafta sonu gerçekleştirilen metrodaki makas çalışmalarının Ankaralıları mağdur ettiğini belirten Ilıkan şunları söyledi;

Maalesef bu dönem Ankara’da ulaşım hizmetleri, koordinasyonu, altyapısı, maliyeti açısından birçok eksikliğin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Sadece bu hafta sonu Ankaralıların yaşadığı büyük bir eziyetin izahı yok. Demetevler, İvedik, Akköprü ve Yenimahalle metro istasyonları iki günlüğüne kapatılıyor. Makas değişimi ve hat çalışması nedeni ile. Elbette ki bu çalışmalar yapılacaktır. Ama her şeyi bir yolu yordamı vardır

Bu kapatılmanın maliyeti vatandaşa böyle çıkıyor. Çünkü neden neredeyse yolcuların tamamı bu 4 büyük istasyonun kapanışını gittikleri istasyonda öğreniyorlar. Kapatılan istasyonlardan körüklü otobüs ringleriyle vatandaşlar taşınmaya çalışılıyor. 

Her gün ortalama 200 tane canımızı Kovid-19 nedeniyle toprağa verdiğimiz şu günlerde tıkış tıkış körüklü otobüslerle yolcu taşınıyor. Üstelik burada hiçbir dezavantajlı grup planlanmamış, hasta planlanmamış, engelli planlanmamış, yaşlı planlanmamış. Herkes iç içe bu sıkıntıyı yaşadı Ankara’da.

"100 binlerce kişi maliyetini ödemiş"

EGO'yu gerektiği kadar Ankaralıları bilgilendirmemekle eleştiren Ilıkan "EGO ne diyor açıklamasında? Diyor ki; biz 3 Kasım’da internet sitesinden, sosyal medyadan, afişlerden bunu duyurduk diyor. Ankara’daki 6 milyon insan sizin sosyal medyanızı takip etmek zorunda değil. Nitekim bu ölçülebilinir de bir değer, EGO 3 Kasım tarihinde 6 Kasım’da kapatacağını paylaşmış, 25 kişi beğenmiş. Yani etkileşim sayısı belli. Biz bunu duyuramadık diye telaş etmeniz lazım. Ama siz tam tersine görünür görünmez afişlerle ve internet sitesinde haberler yaptık diyorsunuz. Daha geçen yıl burada aslı astarı olmayan bilgilerle donattığınız, , muhalefeti suçladığınız afişlerinizi aylarca metrolarda asılı tuttunuz.Şimdi ise 3 günlüğüne astığınız afişleri kimse görmemiş burada siz afişimiz vardı diyorsunuz,  sosyal medyada paylaştık diyorsunuz. Bu duyuru olmamış . Bunun maliyetini vatandaş ödemiş. 10 binlerce belki de 100 binlerce kişi ödemiş" ifadelerini kullandı.

"EGO yönetimsel ve kavramsal olarak kendini gözden geçirmeli"

"Bu tür tadilatların, tamiratların yapılacağı tarihleri belirlemekte stratejik bir öneme sahip" sözleriyle eleştirilerine devam eden Ilıkan "‘ Kısıtlama döneminde neden yapmadınız ‘ diye bir eleştiri var. Hepimiz onu söylüyoruz. Bunu ağız birliği olarak düşünüyorsunuz ama aslında akıl birliğidir. Bu tür çalışmalar kısıtlama döneminde yapılabilinirdi. Bunu bir kenara bırakıyorum.  4 istasyonu kapattıkları gün;  Eryaman Stadı'nda Ankaragücü’nün maçı var, Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Millet Bahçesi’nin açılışı var. Geçen bir yerde okudum Millet Bahçesine 400 bin kişi ziyaret etmiş 4 günde, daha fazla olabilirdi. Ama maalesef metro çalışmaları nedeniyle oradaki ziyaretçi akını da akamete uğradı.  Netice olarak, bu çalışma daha önceden duyurulup, otobüs ve ring seferleri çoğaltılmalıydı. Bu planlama yapılırken de bütün dezavantajlı gruplar hesaplanmalıydı. Bunların hepsi bir ulaşım mantığı, ulaşım ekonomisi, ulaşım koordinasyonu eksikliğinden kaynaklanıyor. Dün de EGO’nun entübe durumu zikredilmişti maalesef bu sadece ekonomik olarak değil, yönetimsel ve kavramsal olarak da kendini gözden geçirilmesi gereken bir yönetim var burada. Nihayetinde riskleri yönetemezseniz, krizleri yönetmek zorunda kalırsınız. Biz baştan beri uyarıyoruz. Başarılı bir belediye güncel sorunları yerinde tespit edip sorunların kendisini yok etmesini engellemek için hemen tedbir almakla yükümlüdür. Ama başarısız bir belediye ise, kusurların ve sorunların altında ezilir. İnşallah bundan sonraki çalışmaları daha mantıklı, sağlıklı bir şekilde yapılır da bu vatandaşlar bu yönetimlerin arızası yüzünden bu sıkıntıları yaşamaz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1110777/murat-ilikandan-ego-yonetimine-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.