Çubuk'ta kadın girişimciler ev ekonomisine katkı sağlıyor

Çubuk'ta ev hanımı Selma Yılmaz'ın açtığı sosyal medya sayfası sayesinde bir çok kadın evine ek gelir sağlama imkanı buldu.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2021, Salı - 23:25
Çubuk'ta kadın girişimciler ev ekonomisine katkı sağlıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde girişimci bir ev hanımı Selma Yılmaz, bir yıl önce sosyal medyadan "Çubuklu Kadınlar Grubu" adlı bir sayfa açtı.

Kısa sürede üye sayısını arttıran Yılmaz, diğer kadınların da sayfasından satışma yapmasına imkan sağladı. Kadınlar evde ürettikleri ürünleri sayfada satmaya başlarken, ev ekonomilere katkı yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle kadınların dışarıya çıkamadıkları için ürünlerini eskisi gibi satamadıklarını belirten Yılmaz, bu dönemde aklına sosyal medyadan bir ürün satış grubu kurma fikrinin geldiğini dile getirdi.

" Kadınlara faydam oldu"

Yılmaz, çocuklarının yardımıyla bir grup oluşturduğunu belirterek, "Kısa sürede ilçemizden 7 bin 600 kadın bu gruba üye oldu ve herkes birbiriyle alışveriş yapmaya başladı. Kadınlara faydam oldu. Grup olarak zaman zaman sosyal faaliyetler ve tanışma buluşmaları da düzenliyoruz. Bu grupta sadece Çubuk'ta yaşayan kadınlarımızın tamamen kendi ürettikleri ürünlerin tanıtımlarını yapmalarına müsaade ediyoruz. Grup üyelerimiz, kıyafetinden tutun yiyeceğe kadar her şeyin tanıtımlarını ve pazarlamasını yapabiliyor. Böyle bir şeye vesilesi olmak beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Grup üyelerinden Fevziye Türk de bir yıldır grup üzerinden güzel satış yaptığını kaydetti.

Yeni arkadaşlarla da tanıştığını dile getiren Türk, "Grupta kadınlar olarak sadece ürün tanıtmıyor aynı zamanda çok güzel sohbetler de yapıyoruz." dedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1110819/cubukta-kadin-girisimciler-ev-ekonomisine-katki-sagliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.