Mustafa Kemal Atatürk, Mamak’ta anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde Mamak’ta anıldı. Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün kara toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır” sözüne atıfta bulunan Başkan Murat Köse; Atatürk'ün fikirleri ışığında çalışarak Türkiye'yi daha ileri seviyelere getireceklerine dikkat çekti.
IHA-20211110AW463120
|
10 Kasım 2021, Çarşamba - 12:53
Mustafa Kemal Atatürk, Mamak’ta anıldı

Mustafa Kemal Atatürk; Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  gerçekleştirilen anma törenine; Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşuyla başlayan program; Atatürk’ün hayatını konu alan barkovizyon gösterisi, öğrencilerin “Sonsuza Dek Atatürk” adlı şiirsel dinletisi ve müzikal gösterimiyle devam etti.

"Atatürk'ün eserlerine sahip çıkacağız"

Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün kara toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır” sözüne atıfta bulunan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse; devlet ve millet olarak Atatürk’ün 'En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere Atatürk'ün eserlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Atatürk'ün fikirleri ışığında çalışarak Türkiye'yi daha ileri seviyelere getireceklerine dikkat çeken Başkan Murat Köse, şöyle konuştu:  "Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir. Geçmişten günümüze kadar vatanımız, devletimiz, milletimiz ve bayrağımız uğruna seve seve şehadet şerbeti içmeye koşan bütün kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” 

(İHA) 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1111338/mustafa-kemal-ataturk-mamakta-anildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.