EYT'lilerin gözü kulağı bu haberde!

Ankara Masası'na konuk olan gazeteci-yazar Zafer Şahin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kaynaklarından aldığı bilgiler doğrultusunda güzel haberlerin geleceğini düşündüğünü söyledi.
Samet Dirican
|
11 Kasım 2021, Perşembe - 10:15
EYT'lilerin gözü kulağı bu haberde!

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik ile Türkiye gündemini değerlendiren gazeteci-yazar Zafer Şahin EYT'lilerin beklediği haberin geleceğini söyledi.

İlk etapta kaç kişi faydalanacak?

EYT ile ilgili kanunun yaptığı görüşmelerin ardından geleceğini düşündüğünü belirten Şahin 'EYT çıkacaktır. Benim duyduğum 2022 yılında çıkarsa ilk etapta 480 bin kişi civarında vatandaş faydalanacak. Bu işte kademelendirme yapılması mutlaka gerekli. Ancak yine de sağlıklı değil. İnsanların bu yaşlarda emekli olması ister istemez sistemin üzerindeki yükü arttıracaktır.' dedi.

Gazeteci-yazar Zafer Şahin'in konuyla ilgili diğer değerlendirmeleri şu şekilde;

Kemal Kılıçdaroğlu o zaman haklıydı

Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü iken sistem bunu kaldırmıyor demişti. Adam o zaman bunu söylediğinde haklıydı. 1991 seçimlerinde Demirel ve İnönü'nün seçim vaatlerinden biriydi bu. Kadınlar 38 yaşında erkekler de 43 yaşında emekli olacak dediler. Bu dünyanın neresinde görülmüş. Bu kararın bedelini bugün hepimiz ödüyoruz. Bugün emekli maaşları düşük ise 38 yaşında 43 yaşında emekli edilenlerden dolayı.

Bugün EYT diye bir sorun varsa...

Bugün EYT sorunu varsa bunun en büyük kabahatlilerinden biri Yaşar Okuyan'dır. Bizi de mağdur etti. O zamanlar bu soruna bir çözüm üretselerdi 20-21 yıl boyunca biz bunu konuşmayacaktık. Bu sorun geçmişten geliyor ve artık bunun çözüleceğini düşünüyorum. Sayın Bakan da bu konuyla ilgili ilk kez konuştu. Sosyal bir yara haline gelmişti. Gelinen noktada bu sorunun çözüleceğini ve EYT'lilerin beklediği haberin geleceğini düşünüyorum.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1112245/eytlilerin-gozu-kulagi-bu-haberde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.