ATO’dan çağrı:“Tencerelerde dayanışma kaynasın”

Ankara Masası
|
07 Mayıs 2020, Perşembe - 11:10
ATO’dan çağrı:“Tencerelerde dayanışma kaynasın”

Ankara’daki restoran, lokanta ve kafeler açılış için hazırlıklara başladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO), korona virüs ile mücadele kapsamsında 18 Mart'tan bu yana geçici olarak faaliyetleri durdurulan yiyecek-içecek hizmetleri sektörünü "yeni normalleşme sürecine" hazırlıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle ekonomide yaşanan zorluklar karşısında üyelerinin sorunlarına çözüm üretmek için yoğun çalışmalar yürüten ATO, yiyecek-içecek hizmetleri sektörü için de harekete geçti.

ATO Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığında, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'ın da katılımıyla sektörün kapalı kaldığı süreçte yaşadığı sorunlar ile açılış sonrasına dair önlemlerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.

“TENCERELERDE ‘DAYANIŞMA' KAYNASIN”

ATO Başkanı Baran, restoran, lokanta, kafe işletmelerinin pandemi sürecini, işletme ve istihdam sürdürülebilirliğini sağlama konusunda endişe içinde geçirdiğini belirtti. Baran, ekonomik tablonun en kısa sürede toparlanabilmesi için tüm vatandaşlara yeni normalleşme sürecinde sektörlere destek olması çağrısında bulundu. Baran, “Restoran, lokanta ve kafelerimizin mutfaklarında, tencerelerinde ‘dayanışma' kaynasın” dedi.

 “TOPLUMSAL SORUMLULUKLARININ BİLİNCİYLE YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNE HAZIRLANIYORLAR”

Gürsel Baran, “Başkent'te bu sektörde faaliyet gösteren 6 bini aşkın üyemiz adeta bir istihdam deposu görevi üstlenerek binlerce kişiye iş ve aş sağlıyor. Günlük kazançlarla işletme çarklarını döndüren sektör, 1,5 aydır hem geçmiş ödemeleri hem de gelecek kaygılarıyla baş başa kalmış durumda. Buna rağmen, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle yeni normalleşme sürecine hazırlanıyorlar” şeklinde konuştu.

PANDEMİ İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ

Baran, yeni normalleşme sürecinde, tüm işletmelere, korona virüsle mücadele yöntemlerini içeren hijyen eğitimi vereceklerini de söyledi.

TEDARİKÇİLERE TEŞEKKÜR

Toplantıda, ATO Restoran, Lokanta ve Kafe İşletmeleri Meslek Komitesi üyeleri, kapalı bulundukları süre içerisinde kuru gıda, sebze ve et tedarikçileri ile işyeri sahiplerinin ödeme ve kiralar konusunda kendilerine büyük bir hoşgörüyle yaklaştıklarını dile getirdiler.

Bu dayanışmayı gösteren işletmeleri arayıp kutlayan ve teşekkür eden Baran, “Ankara Ticaret Odası üyeleri, geçmişlerinden gelen dayanışma geleneğini en zor zamanda sergileyerek, geleceğe ilişkin umutları artırmıştır. Her şey bitip de hayat normale döndüğünde, hatırda kalacak yegâne şey toplumumuzun alicenaplığı olacaktır” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜLMEYE VE İSTİHDAM KAYBINA KARŞI DESTEK

İşletmeciler,

  • İstihdamın korunması için, Kısa Çalışma Ödeneği'nin bir yıl daha uzatılması ve istihdama dair diğer desteklerin devreye alınması
  • İş hacmi gerilerken elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerin aynı şekilde sürdürülemeyeceği gerçeğinden hareketle, sübvanse yollarının devreye alınması
  • Online yemek siparişi yapan şirketlerin komisyon oranlarının düşürülmesinin sağlanması konularında destek istediler.
http://www.ankaramasasi.com/haber/11137/atodan-cagritencerelerde-dayanisma-kaynasin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.