ABB, 10 Kasım Haftası'nda Atatürk'ü etkinliklerle andı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenleyerek andı. Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma programlarına katılan Başkentliler, bisiklet turundan konserlere kadar birçok etkinlikte bir araya geldi.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2021, Cumartesi - 12:17
ABB, 10 Kasım Haftası'nda Atatürk'ü etkinliklerle andı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yıl dönümünde düzenlediği özel anma programları ile andı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım haftası kapsamında; bisiklet turundan konserlere, tiyatrodan sergiye kadar çeşitli etkinliklerle Başkentlileri buluşturdu. 

Ankara'ya üniversite okumaya gelen öğrenciler Atatürk'ün huzuruna çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e okumaya gelen ve barınma sorununu çözdüğü üniversite öğrencilerini Anıtkabir’e götürdü. Çoğunluğu Anıtkabir’e ilk kez giden 230 kişilik öğrenci grubu, duygu dolu anlar yaşadı.

Bisikletseverler 10 Kasım'da Atatürk için pedal çevirdi

Ankara Kent Konseyi de 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri kapsamında Ankara dışından gelen bisiklet sürücüleriyle birlikte Anıtkabir’e pedal çevirdi. 

 Gençlik Parkı’nda buluşan 76 bisikletçi Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona katılarak, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Kadir İspirli (AKK Bisiklet Meclisi Başkanı):"Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü dolayısıyla Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi olarak ‘Atatürk’ü Anma Bisiklet Turu’ düzenledik. Atatürk’ün Etnografya Müzesi’nden naaşının taşıdığı güzergahtan Anıtkabir’e gidip Ata’mızı ziyaret ettik. Eskişehir ve İzmir’den gelen bisiklet gruplarından arkadaşlarımız da bizlere katıldılar."

İlknur Tunger: "İzmit Torbalı’da yaşıyorum. 10 Kasım için pedal çevirmeye geldik. 2 senedir hayalimizdi, kısmet bugünmüş. Bisiklet aynı zamanda dostluk, kardeşlik ve bütünleştirici bir güce de sahip. Anıtkabir’e Ata’mızı ziyarete geldik. Ankara’daki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Atatürk'ü anma programları büyük ilgi topladı

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı hafta boyunca Gençlik Parkı Büyük Sahne’de düzenlenen konser ve tiyatro oyunlarıyla da Başkentlilere duygusal anlar yaşattı    Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın sahnelediği Halide Edip Adıvar’ın ünlü eseri "Türk’ün Ateşle İmtihanı" adlı tiyatro oyununu izlemeye gelen vatandaşlar, duygularını şu sözlerle paylaştı:

Gazi Özcan Altunel (Kahramankazan Şehit ve Gaziler Derneği Onursal Başkanı): "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman rahmet diliyoruz. Bize büyük miraslar bıraktı. Her zaman izinde gideceğiz eserlerini yaşatacağız."

Birsel Çağlar: "40 senedir Ankaralıyız. İlk defa çok takdir ettiğimiz bir belediye başkanımız oldu. Her yaptığı etkinlikte de bulunmak istiyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1116863/abb-10-kasim-haftasinda-ataturku-etkinliklerle-andi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.