Altındağlı kadınların elinden taş baskı

Altındağ Belediyesi Altın Eller Kadın Kooperatifi Altınköy’de “taş baskı” sanatını ziyaretçilere tanıttı.
Büşra Bayrak
|
26 Ağustos 2020, Çarşamba - 14:42
 Altındağlı kadınların elinden taş baskı

Altındağ Belediyesi Altınköy Açık Hava Müzesi, rengarenk bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Altın Eller Kadın Kooperatifi üyeleri, geleneksel el sanatı olan taş baskıyı, 100 yıl öncesinin köy hayatını misafirlerine her ayrıntısıyla yaşattı.

Unutulmaya yüz tutmuş taş baskı sanatı, Altındağlı kadınların canlı performanslarıyla Altınköy’de sergilendi. Ziyaretçiler geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen taş baskı sanatına büyük ilgi gösterdi. Kooperatif üyeleri,  taş baskı yapımının inceliklerini  minik ziyaretçilere uygulamalar yaptırarak öğretti.  

“Hepsi el emeği, göz nuru”

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye kadınların el emeği ürünlerinin Altınköy Açık Hava Müzesi'nde görülebileceğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Altın Eller Kadın Kooperatifimiz çok güzel işler başarıyor. Altındağlı kadınlarımız tarafından yapılan ürünlerin hepsi el emeği, göz nuru. Altındağlı kadınların yetenekleri, azimleri, istekleri ve başarıları ile oluşturdukları bu güzel platformu yakından tanımak ve canlı performanslarına katılmak isteyen herkesi Altınköy'e bekliyoruz” şeklinde konuştu.   

http://www.ankaramasasi.com/haber/111721/altindagli-kadinlarin-elinden-tas-baski
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.