Yenimahalle'de ağaçlar ve bitkiler için kış bakımı

Yenimahalle Belediyesi, sonbahar mevsiminin etkisini göstermesiyle bakıma ihtiyaç duyan bitkilerin ve ağaçların yenilenmesi için çalışma başlattı. Budamadan elde edilen odun parçaları ise yakıma uygun hale getirilerek dar gelirli ailelere dağıtılıyor.
Ankara Masası
|
14 Kasım 2021, Pazar - 14:23
Yenimahalle'de ağaçlar ve bitkiler için kış bakımı

Yenimahalle Belediyesi bitkilerin ve ağaçların daha iyi gelişmesi, verimini arttırması için ilçe genelinde budama çalışması yapmaya başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 15 Mart tarihine kadar 5 binden fazla ağaç ve çalı grubunda budama çalışması yapacak.

Budama doğru zamanda gerçekleştirilmeli 

Budamanın zamanlamasının çok önemli olduğunu belirten yetkililer, "Yanlış zamanda yapılan budamalar bitkilerde büyük hasarlara ve buna bağlı olarak da çeşitli kayıplara neden olur. Bu yüzden bitkilerde uyuma dönemi dediğimiz kış döneminde yapılan budamalar en doğru zamanda yapılan budamalardır" dedi.   

Ayrıca, budama çalışmalarını sosyal bir projeye dönüştüren belediye ekipleri, her yıl budamadan elde edilen tonlarca odunu parçalayıp yakıma uygun hale getirerek dar gelirli ailelere dağıtıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1117765/yenimahallede-agaclar-ve-bitkiler-icin-kis-bakimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.