Pursaklar'ın altyapısında büyük yenilik

ASKİ Genel Müdürlüğü, Pursaklar Ayyıldız Mahallesi’nde altyapının yenilenmesi için çalışma başlattı. Proje kapsamında 2 bin 520 metre atık su, 600 metre de yağmur suyu hattı döşenecek.
Ankara Masası
|
14 Kasım 2021, Pazar - 14:35
Pursaklar'ın altyapısında büyük yenilik

ASKİ Genel Müdürlüğü kent genelinde altyapı yatırımlarını hızlandırdı. Müdürlük, Vatandaşların taleplerini dikkate aldı ve öncelikli altyapı projelerini hayata geçirerek, Pursaklar’da altyapı seferberliği başlattı.

Pursaklar Ayyıldız Mahallesi’nde toplam 3 bin 120 metrelik atık su ve yağmur suyu hattının yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yer altında çürümüş ve paslı 30 yıllık boruların yenileriyle değiştirildiğini söyledi.  

ASKİ’nin ilgili daire başkanları ve birim müdürleri ile çalışmalar hakkında bilgi alan Öztürk, Ayyıldız Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz başta olmak üzere bölge muhtarlarının sorun ve taleplerini dinledi.

"Tüm bölgeyi yepyeni bir altyapıya kavuşturacağız" 

Yenileme çalışmalarının bölgedeki yaklaşık 30 bin vatandaşı ilgilendirdiğini belirten Erdoğan Öztürk, "Bu borular yıllar içerisinde su içtiğiniz borular. Ne bu vanalar ne de borular artık görev yapamaz hale gelmiş. Burada tüm şikâyetleri giderecek bir çalışma başlattık. Dolayısıyla Sağlık Caddesi ve diğer sokaklarda içme suyu hattını yeniliyoruz. İnşallah gücümüz yettiğince tüm bölgeyi yepyeni bir altyapıya kavuşturacağız. Bundan böyle umut ediyorum ki ne bir daha yağmur yağdığında ne de içme suyu anlamında artık bir sıkıntı yaşamayacaksınız." ifadelerini kullandı. 

Altyapıdan asfalta kadar bölgede tüm çalışmaları kışa kadar bitirmeye çalışacaklarını ifade eden Öztürk, "Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda merkezde nasıl altyapı sorununu çözeceksek, kırsalda da açıktan akan kanalizasyon kalmayacak. Biz görünen yerler kadar görünmeyen yerlere de gereken yatırımı yaparız, önemli olan sizin sıkıntılarınızı çözüme kavuşturmak. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için gece gündüz yoğun çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Planlamaları koordineli bir şekilde yaptıklarını aktaran Öztürk, kamu zararına neden olan, yapılıp yeniden kazılan çalışma dönemini sonlandırdıklarını vurgulayarak, "Bu kamu zararına neden olan en büyük nedenlerden biriydi. Başkanımız Mansur Yavaş’ın, ‘Yeni asfalt kesinlikle kazılmayacak’ diye talimatı var. Biz de bu konuda çok hassas davranıyoruz" diye konuştu.     

Proje kapsamında 2 bin 520 metre atık su, 600 metre de yağmur suyu hattının döşeneceği Ayyıldız Mahallesi’nde 690 metre atık su imalatı ise tamamlanırken, bölgedeki mahalle muhtarları yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ettiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1117766/pursaklarin-altyapisinda-buyuk-yenilik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.