Çanakkale Köprüsü için geri sayım hızlandı

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çanakkale Köprüsü"nde sona yaklaşıldı.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 10:48
Çanakkale Köprüsü için geri sayım hızlandı

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen proje için Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra 649'u mühendis 5 bin 95 kişiyle yürütülen çalışmalarda önemli bir noktaya gelindi.

Gözler 18 Mart 2022 tarihinde

ÇİMTAŞ firması tarafından Bursa'nın Gemlik ve Kocaeli'nin Gölcük ilçelerindeki fabrikalarda üretilen yaklaşık 700 ton ağırlığında, 45 metre genişliğinde ve 48 metre uzunluğundaki tabliye blokları belirlenen noktalara sırayla yerleştirildi. Tabliye montajının sonuncusu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile geçtiğimiz günlerde yapıldı. Şimdi gözler köprünün hizmete gireceği Çanakkale Deniz Zaferi'nin de yıldönümü olan 18 Mart 2022 tarihine çevrildi.

Bakan  Karaismailoğlu'ndan köprü paylaşımı

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da sosyal medya hesabından yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin görüntülerini paylaşarak, çalışmaların sürdüğü Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022 tarihinde biteceğine işaret etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1118293/canakkale-koprusu-icin-geri-sayim-hizlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.