Medeniyet yolundaki Mars’ın ulusal marşı hazır

Opera sanatçısı Oscar Castellino, Mars Society’nin görevlendirmesiyle Mars ulusal marşını hazırladı.
Zeliha Demirci
|
26 Ağustos 2020, Çarşamba - 15:31
Medeniyet yolundaki Mars’ın ulusal marşı hazır

İnsanoğlunun Ay'a ayak bastığından beri hedefi olan Mars’a henüz gidilmemesine rağmen gezegeni kolonileştirmek için onlarca proje mevcut. Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX ile NASA'nın Mars'ta yaşam için yaptıkları çalışmalar sıkça gündeme geliyor.

"Bu çölü canlandırın"

Opera sanatçısı Oscar Castellino, Kızıl Gezegen'in keşfini ve yerleşimini teşvik etmeye adanmış bir topluluk olan Mars Society’nin görevlendirmesiyle Mars ulusal marşını hazırladı.

"Hayal etmeye cesaret edin, çabalamaya cesaret edin. Bu çölü canlandırın" sözlerinin yer aldığı marşı hazırlayan sanatçı Castellino, marşın yüzlerce yıl boyunca söylenmesini ve geleceğin insanlarına ilham ve umut vermesini istiyor.

Bilim insanları Mars'ın kolonileştirilmesindeki ilk adımın 2030'lu yıllarda gerçekleşmesini bekliyor. 

MARS'TA KOLONİ KURABİLMEK İÇİN KAÇ İNSANA İHTİYAÇ VAR?

Bordeaux Ulusal Politeknik Enstitüsü'nden Jean-Marc Salotti tarafından yayınlanan makaleye göre, Mars'ta kendi kendine yetebilen bir uygarlık kurulabilmesi için en az 110 insanın Dünya'dan Mars'a gönderilmesi gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Mars'ta bir koloni kurmak için 'Gezegenlerarası Taşıma Sistemi' kurulması gerektiğinin altını çizen Musk, insanları bu projeye çekmek adına istenilen ücretin de düşürülmesi gerektiğini belirtmişti.

Şu an sahip olunan uzay seyahati teknolojisi ile bir insanı Mars'a göndermenin maliyetinin 10 milyar dolar olduğunun altını çizen Musk, Kızıl Gezegen'de bir koloni kurmak için kendi kendisine yeten bir medeniyet kurulmasının zorunluluğunu dile getirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/111908/medeniyet-yolundaki-marsin-ulusal-marsi-hazir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.