Devlet Bahçeli o sözlerine açıklık getirdi...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, Cemil Çiçek'in 'yüzde 50 + 1 sorunlar çıkarıyor' sözlerine tepki göstererek 'Bu sözlerin benzerini Türkiye düşmanları da söylüyor. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsun. Bu açıklamalar bize göre kuşku vericidir.' dedi.
Samet Dirican
|
16 Kasım 2021, Salı - 10:57
Devlet Bahçeli o sözlerine açıklık getirdi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Cemil Çiçek'in 'yüzde 50 + 1' açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, geçen hafta yaptığı konuşmada kullandığı 'Cumhur İttifakının bir ortağıyız ama üstlendiğimiz sorumluluk muhalefettir.' ifadelerine de açıklık getirdi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Sipariş üzerine çalışan anket şirketleri...

Bizim anketimiz tuttuğumuz ellerdir, girdiğimiz gönüllerdir, kucak açan müşfik bedenlerdir, yapılan köprülerdir, açılan yollardır... Ez cümle büyüyen Türkiye'dir. Türk Milletinin, bağımsızlığına, dev yatırım hamlelerine nasıl sahip çıktığını eninde sonunda göreceksiniz. Yediğiniz şamarı ömrünüz boyunca unutamayacaksınız.

Gözü başka kaşı başka oynayanlar...

Cumhur İttifakı geçmişle gelecek arasındaki köprüdür. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulü kurulmuş bir ittifak değiliz. Biz başkalarına başkalaşarak siyasi çizgisine yabancılaşanlara benzemeyiz. Gözü başka kaşı başka oynayanlarla karşılaştırılamayız.

Cumhur İttifakının günahına da sevabına da ortağız...

MHP Cumhur İttifakının bir ortağı olsa da üstlendiği sorumluluk muhalefettir. Bunun yanında TBMM'de denge denetlemek amacında bulunmaktadır. Bu söylediğimin neresi yanlıştır.

Hükümet bellidir ve görevinin başındadır. MHP fırsatçılık yapmaz, yangından mal kaçırmaz, gizli siyasi gündemlerin anaforuna kapılmaz. Biz siyaseti adam gibi yaparız. Bundan da şaşmayız. Hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakının günahına da sevabına da ortağız. CHP'nin gayri milli muhalefetini ele alıp nasıl muhalefet yapılmasını gerektiğine gayret ederken bu sözlerimi başka yere çekmek sinsi bir kifayetsizliktir.

Cemil Çiçek'e sert sözler

Cemil Çiçek yüzde 50 + 1'in Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Bu sözlerin benzerini Türkiye düşmanı çevreler de ileri sürüyor.

Sizin kafanızda dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıklada görelim niyetinizi öğrenelim. Buradan kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz. FETÖcü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. Bu açıklamalar bize göre kuşku vericidir.

Cumhurbaşkanının yüzde 50 + 1 ile seçilmesi demokrasi güvenliğini temin edecektir. Buradan başlayacak bir taviz yeni yönetim sisteminin işleyişini sakatlayacaktır. Bize göre bu tartışma yersizdir. Buna kadar yapacak daha önemli işlerimiz vardır. Bu sistemin daha iyi çalışması için yapılacak çalışmalar varken bu tartışma sistemin önemini değersizleştirecektir.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1120137/devlet-bahceli-o-sozlerine-aciklik-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.