Bahçeli'den EYT açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır" dedi.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2021, Salı - 15:00
Bahçeli'den EYT açıklaması

Gündeme ilk geldiğinde "hükümetin yıl sonu paketi" olarak servis edilen asgari ücret, 3600 ek gösterge ve EYT düzenlemesi siyasetin nabzını hızlandırdı.

Asgari ücret ve 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'nin daha sonra ele alınacağını söyledi. Kesin bir tarih verilmezken kulislerde çalışmaların 2022 sonuna yetişeceği yönünde.

Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli ise EYT sorunun gündemden tamamen çıkarılması gerektiğini vurguladı.

"EYT gündemden çıkarılmalı"

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM’de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den 3600 ek gösterge açıklaması

Bahçeli, "Diğer yandan polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz, her çalışmanın içinde olacağız." şeklinde konuştu. 

Asgari ücret çalışmaları: Kardeşlerimizin yüreğine su serpin

" Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız." diyen Bahçeli şöyle devam etti:  "Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir. Şu kış kıyamette insanlarımızın haklı taleplerini karşılamak hepimizin sorumluluğu altındadır. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi MHP'nin samimi çağrısıdır."






http://www.ankaramasasi.com/haber/1121285/bahceliden-eyt-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.