Keçiören Belediyesi'nden 'Kürtçe konsere izin verilmedi' iddialarına yanıt

Keçiören Belediyesi, şarkıcı Mem Ararat konserinin Kürtçe şarkı söyleyeceği gerekçesiyle iptal edildiği iddialarını yalanladı.
Büşra Bayrak
|
16 Kasım 2021, Salı - 15:19
Keçiören Belediyesi'nden 'Kürtçe konsere izin verilmedi' iddialarına yanıt

Keçiören Belediyesi, sanatçı Mem Ararat’ın 4 Aralık tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde vereceği konserin Kürtçe şarkı söyleyeceği gerekçesiyle iptal edildiği iddialarını yalanladı. 

Belediyeden yapılan açıklamada bu tür söylemlerin provokasyon amaçlı olduğu vurgulandı. 

"Ülkemizi Irak, Suriye ve Libya gibi yapmak isteyenlerin ihanetidir. Bizim ayrımcılık yönünde asla bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır." denilen açıklamada iptal gerekçesi olarak sözleşmede yer alan bilgilerin yanlış olması gösterildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Salonunuzu kiralayan organizasyon şirketi ile belediyemiz arasında bir sözleşme imzalanmıştır. İlgili sözleşmenin 7. Maddesinin 5. Bendinde yer alan “ Sözleşme Sırasında Getirmesi Gereken Belgeler”in sözleşme imzalanırken getirilmesi ise esastır.  Ancak firma bu belgeleri getirmemiştir. Belediyemiz buna rağmen iyi niyetli davranarak evrakların tamamlanması için süre vermiştir. Geçen 20 günlük zaman içinde bu belgeler belediyemize teslim edilmemiştir.  Söz konusu sözleşmenin 6. maddesi olan ‘Organizasyonun Tarihinden Önce İptal Edilmesi” maddesi gereğince de sözleşme belediyemizce de tek taraflı olarak feshedilmiş ve firmaya iletilmiştir. Ayrıca bu sözleşmede Mehmet Esen isimli sanatçının sahne alacağı belirtilmesine rağmen organizasyonun tanıtım ve bilet satışlarında “Mem Ararat” ismi kullanılmıştır.

Bu bağlamda Neşet Ertaş ve Gösteri Merkezimizdeki konseri iptal etmek gibi bir gayemiz olmadığını, sözleşmede yer alan bilgilerin yanlışlığı ve istenen belgelerin tamamlanmamasından kaynaklı ‘Salon Kiralama Sözleşmesi’nin iptal edildiğini açıkça ifade  etmek isteriz.

Salon sözleşmesinin feshedilmesini “Keçiören  Belediyesi Kürtçe Konsere İzin Vermedi” şeklinde yansıtmak art niyetli bir yaklaşımdır. Keçiören’de binlerce Kürt ve Türk vatandaşımız bir arada kardeşçe yaşamaktadır. Keçiören Belediyesi olarak “ Tüm vatandaşlarımız başımızın tacıdır” düsturuyla, her platformlarda “Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” ifadesini kullanarak ayrışmadan yana değil birleştirmeden yana irade göstermekteyiz. Bu düşünce ve irademizi belediyemizin tüm hizmet ve çalışmalarında görebilirsiniz. Irk, mezhep ve dil üzerinden manipülatif, yalan, kasıtlı ayrıştırmaya yönelik paylaşımlarla toplumu kışkırtmaya çalışan her türlü yaklaşıma karşı olduğumuzu her zaman beyan ettik ve beyan etmeye de devam edeceğiz.

Yalan ve manipülatif beyan ile  kamu görevlilerini ve kamuoyunu yanıltıp provakatif algı yaratarak toplumu kin, nefret ve bölücülük söylemleriyle ayrıştıran ilgili firma ve kişiler içi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1121287/kecioren-belediyesinden-kurtce-konsere-izin-verilmedi-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.