Keçiören'de iptal edilen konsere ilişkin organizatörden açıklama

Keçiören Belediyesi'nin sanatçı Mem Ararat’ın konserini iptal etmesiyle ilgili organizatör Ziz Müzik bir açıklama yayımladı.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2021, Salı - 21:08
Keçiören'de iptal edilen konsere ilişkin organizatörden açıklama

Keçiören Belediyesi, sanatçı Mem Ararat’ın 4 Aralık tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde vereceği konserin Kürtçe şarkı söyleyeceği gerekçesiyle iptal edildiği iddialarıyla açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Konser organizatörü Ziz Müzik de, Keçiören Belediyesinin konserin belge eksikliğinden kaynaklı olarak iptal edildiği açıklamalarını yalanlandı.

Ziz Müzik yaptığı açıklamalarda süreçle ilgili şunları aktardı;

4 Aralık 2021 Mem Ararat Ankara Konseri hakkında…

Basında ve yine Keçiören Belediyesinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamalara cevap olması açısından bu açıklamayı yapmayı uygun görüyoruz. Birbiriyle çelişen iki farkı açıklama okudur maalesef. Keçiören Belediyesinin iddiaları gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Kamuoyunda oluşan tepkiden dolayı Keçiören Belediyesi olayı başka mecralara çekip kriminalize etmeye çalışmaktadır. Şua an bi nüshası da elimizde bulunan sözleşmede sanatçının nüfus cüzdanında yazan ismi geçmetedir ve etkinliğin bir konser olduğu belirtilmektedir. Hatta salonun teknik çalışanlarına enstrümanlar için teknik rider da gönderilmiştir.

Sanatçımız MESAM (Türkiye Musiki Eserler Sahipleri Meslek Birliği) ve MÜYORBİR (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) üyesidir.

Sanatçımız için daha önce organize ettiğimiz konserlerin bütün resmi başvurularını yine bu şekilde yaptık ve herhangi bir sorun yaşamadan gerçekleştirdik. Belediyenin kesinlikle bizden ek belge talebi olmamıştır (sadece vezneye salon ücretinin yatırılması ve sözleşmenin imzalanmasının yeterli olacağı aktarılmıştır)

Bu haksız karara karşı avukatlarımız aracılığıyla itiraz edeceğimizi ve yasal süreci başlatacağımız beyan ederiz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1121545/keciorende-iptal-edilen-konsere-iliskin-organizatorden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.