Çiçek'ten Bahçeli'ye 50+1 yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 50+1 konusunda kendisine tepki göstermesine ilişkin olarak, "Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Dolayısıyla kamuoyu nasıl değerlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir" dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 09:21
Çiçek'ten Bahçeli'ye 50+1 yanıtı

Cumhurbaşkanı seçimleri için gerekli olan 50+1 şartını eleştiren Cemil Çiçek, Bahçeli'nin dün grup toplantısında kendisine bu konu üzerinden yüklenmesine yanıt verdi.

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Çiçek, “Artık bir şey demiyorum. Ben sizinle yaptığım röportajda söylemiştim: Doğrusu siz gazetecilik yapıyorsunuz. İtirazlarım çok açık. Ama fikir değil ben tartışılıyorum. Kusura bakmayın bundan sonra beyanat vermeyeceğim. Benim söylediğim belli Sayın Bahçeli'nin de. Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Kim nasıl değerlendiriyorsa ya da anlıyorsa anlasın. Bir kez daha söylüyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler değerlendirir. Ayrıca açıklama yapmam gerekmez" ifadesini kullandı.

Çiçek, şöyle devam etti:

“Ama gördünüz değil mi? Dediklerim doğru çıkıyor. Fikirler değil ben tartışılıyorum. Bu ortam sağlıklı bir konuşma ortamı değil ki! İnsanlar konuşsa… Altını yeniden çiziyorum: Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Dolayısıyla kamuoyu nasıl değerlendirir, değerlendirmesi gerekenler nasıl değerlendirecektir.”
Erkin: Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesine işaret etti

Erkin, Çiçek'in yanıtı üzerine, "'Konunun nasıl gündeme geldiği belli' cümlesi çok önemli. Çünkü… Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile SP lideri Temel Karamollaoğlu arasında geçen görüşme sonrasında Karamollaoğlu'nun açıklamalarına işaret etti" yorumunu yaptı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1121652/cicekten-bahceliye-501-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.